Ulf´s blogg

Ulf´s blogg

Om min blogg...

Här kan Du läsa om lite av varje, om livet med våra jaktlabbar, våra söner Wilmer & Melwin, följa oss på våra tävlingar och läsa om andra små vardagliga händelser..

En vecka med träning och valpbesök..

Ulf´s blogg....Posted by Ulf Jönsson Mon, March 04, 2013 22:04:05
- blev en omväxlande vecka, med lite resande i jobbet, ett besök till Mora och en genomgång av en buss som brunnit för oss, träningar & inköp av en "liten" drömpresent för en liten kille...

.
Mora besöket tog nästan hela onsdagen, bussen var en nästintill totalbrand, bara skrot kvar, som tur var skadades ingen vid branden.. bussar finns det gott, men alltid otäckt när något händer..
.

Det blev också en agilityträning i HundArenan i Kungsör också, Lena & jag fick sällskap av Anja & Linus, kul!!!

Wilmer var naturligtvis med, han hade fullt upp med sitt, men 2 timmar är rätt lång tid för en liten kille att roa sig i HundArenan..
Men han var duktig....
.
Jag byggde en bana som var från Marianne Fernström och som vi tävlade på i Eckeröhallen i januari och i Skellefteå..

Vi hade med Aqui, Mini & Vinha.. Vinha laddade till 110% direkt, men blev tajtare och tajtare allt eftersom, Lena var mkt nöjd med Vinhas 2 sista lopp..

Mini var också bra, fixade svårigheterna bra, men slarvade på kontaktfälten ner på A-ett & balansen, men då fick vi lägga extra fokus på att träna nedfarterna..

Mini´s tryck var bra, likaså slalomingångarna & tempot..

Aqui var följsam och tajt, såg nästan ut som hon inte gick för fullt, men det brukar
vara så att när det ser långsammare ut, så brukar tiden visa något helt annat...
.


Wilmer fyller 2 år, den 22/3, snart.... och han fick i veckan en "liten" present i förtid... han får nog också växa in i den, men nu nöjer han sig med att klappa & känna på den...
Det är något med motor, som är säkert väldigt många småkillars ( och småtjejers..) dröm... speciellt om man har snö under halva året...

.

Vi hade besök av 2 av Izi/Rey kullens valpköpare i lördags, det var första gången dom fick se valparna och dom var nöjda... valparna gjorde sitt bästa för att charma in sig.. men det var inte lätt.. det var 3 andra som stal uppmärksamheten, Aqui, Mini & Vinha gjorde sitt bästa att tränga sig fram, ligga på rygg och bara vilja bli kliade för allt i världen... smiley
.

Igår blev det apporteringsträning för Mini & Vinha, det stormade nästan & var skare, som inte riktigt bar..
Mini var väl inte 110% bra, hon hade lite problem med att gå raka linjer på linjetagen, men jag tror att det var underlaget som spelade in.. alla inleveranser var bra..

Vinha har "vilat sig i form.." nja.. kanske inte riktigt, men vilat har hon gjort från apporteringen.. det känns inte som det varit till nackdel för henne, hon har bra markeringsförmåga och laddar för fullt.. men blir lite omständig då hon skall ta upp dummiesen.. vi får försöka ändra lite på träningen, stressar man henne lite då hon ska ta upp apporten, så blir det mindre stök & hon bär den bättre..
Vi ska träna vidare på det..
.Nu har vi skickat in lite tävlingsanmälningar, närmast kommer 2 dagars agilitytävling i Rättvik i påsk för Mini & Vinha, Agility i Tranås i slutet av april ( Izi´s återkomst på banorna..) och ev. Visby 1/5.. ( Lena åker själv?...)

Det kommer nog att bli ett intensivt tävlande från slutet av april ändå till mitten av juni & Agility SM..
.

Uppladdning för Agility SM, påbörjar Aqui imorgon, då hon startar upp sin TreadMill träning på ReDog...
Vi får se om hon lugnat ner sig eller om det är samma tokiga Aqui som bara ska maxa TreadMillen hela tiden.... smiley