Ulf´s blogg

Ulf´s blogg

Om min blogg...

Här kan Du läsa om lite av varje, om livet med våra jaktlabbar, våra söner Wilmer & Melwin, följa oss på våra tävlingar och läsa om andra små vardagliga händelser..

Det är tomt nu.....

Ulf´s blogg....Posted by Ulf Jönsson Wed, April 10, 2013 22:30:25

- alla valparna har flyttat nu, sist hemifrån var Sky som flyttade hem till Inge & Mona i måndags...

.

Det är som sagt tomt, vad ska man göra på kvällarna nu med all tid man får över??....

.

Det kändes extra när den sista valpen flyttade, alla valparna var ju våra favoriter, men det var så påtagligt när Sky åkte.. en helt tom valplåda..

Den har för övrigt monterats ner och är numera åter i förrådet.. Wilmer skulle "hjälpa till..." att använda skruvdragaren, när valplådan skulle skruvas isär.. hjälp & hjälp... jo .. jo....

Han plockade hellre ur skruvarna ur påsen än la dit dom som jag tog lös....

.

Den här veckan var tänkt som en vecka i fjällen, men det fanns även förhoppning om att vi skulle startat på jaktprov på söndag med Mini & Vinha, men det ställdes in pga snön..

.

Men det blev ingen fjällvecka ändå...

Lena har varit ledig hela veckan, men jag har jobbat, vi gör nog en snabbresa till Östersund till helgen, det är snabbt att inse att helgerna hädanefter är intecknade.. vi har full kalender till midsommar och då börjar faktiskt vår semester..

.

Izi & Aqui tränar för fullt på Redog, Izi går ur sin karens om 1,5v, hon är anmäld till Agilitytävlingen i Tranås i slutet på april, men jag är tveksam om det blir någon start... vi ska träna i HundArenan nästa vecka, vi får väl se hur hon verkar då, det viktiga är att Izi är i bästa form till Agility SM..

.

Jag var och tränade med Mini igår hos Helena på Reedsweepers.. en vacker, lite kylig kväll...

.

Vi var en grupp på 6 ekipage.. som innan kvällen var slut, fick mkt beröm av Helena..

.

Vi började med fotgående 3 & 3.. Mini var duktig, hon har alltid varit följsam och håller sina position bra..

Därefter flyttade vi oss och tränade linjetag + markeringar.. med terrängbyten..

.

På bilden ovan ser Ni ett ekipage stå och vänta på sin tur.. i granskogen ovanför ligger det apporter och vi skickade hundarna på linjetag dit.. och åt andra hållet kastades 2 markeringar som "parhunden" skulle ta...

.

Vi fortsatte övningarna på liknande sätt, men i annan terräng, där vi kombinerade det med fotgående på linje, 3 & 3..

.

Mini var väldigt lugn och balanserad, hade väldigt bra passivitet, det var en annan hund än i höstas.. jag var nöjd med hennes träning.. det som vi fick göra om, var den första markeringen.. kastaren fick väl inte till sitt bästa kast, så den första markeringen fick kastas om.. sedan så gick Mini lite för kort.. men det blev bättre.. ett tecken på att vi skall träna mera markeringar..

Linjetagen satt mycket bra.. bra linje och snabba upptag & inlevereringar..

Inget att anmärka på..

.

Det var ett gäng snabba unga hundar som tränade, snön bara sprutade runt dom när dom sprang i 180.... härligt att se...

.

Nästa träning hos Helena blir den 25/4..

.

Jag la ut vår "tävlingskalender 2013" för någon dag sedan.. den är som vanligt preliminär, men man kan nog säga att t..o.m Agility SM, så är den definitiv...

Jag hade som mål att deltaga på Landslagsuttagningen 2013 med Mini, men har efter vi tänkt igenom det hela bestämt att inte vara med..

Varför då?? jo, Mini är ung och Landslagsuttagningen känns avslagen och meningslös i år.. smiley

Inget Landslag ska skickas i år till Agility VM, Sverige står över... Det man tävlar om är platser i truppen till Agility NM & 1 plats till Crufts i England..

Och vi har bestämt att vi ska ha "Winning Line´s Kennelträff" samtidigt som NM går..

.

-nej.... Mini ska jaga SM-pinnar och erfarenhet i år istället... vi satsar på många starter i klass 3 istället, så vi väljer att starta i Hofors istället för Landslagsuttagningen..

Och naturligtvis.... CERT och vinster i klass 3..smiley

.

Som vanligt gäller det att boka husbilsplats långt innan man nästan bestämmer sig för vilka tävlingar som man ska åka på.. men vi har fixat husbilsplats på alla tävlingar t.o.m SM, vilket känns bra..

.