Ulf´s blogg

Ulf´s blogg

Om min blogg...

Här kan Du läsa om lite av varje, om livet med våra jaktlabbar, våra söner Wilmer & Melwin, följa oss på våra tävlingar och läsa om andra små vardagliga händelser..

Jaktträning för Mini...

Ulf´s blogg....Posted by Ulf Jönsson Sat, April 27, 2013 22:45:26

- i torsdags kväll, så var jag & Mini återigen hos Helena på Reedsweepers på kvällsträning med apportering..

.

Vi var en lagomt stor grupp, totalt 5 unga hundar, alla tikar, 3 labbar & 2 flattar.

.

Träningen i den sköna kvällsolen bestod av:

Fotgående på linje, linjetag mot målområde, markeringar över ett brett vattenfyllt dike och närsök.. och det mesta med skott..

.

Vi började med att gå på linje och då jobbade vi 2 & 2..

Ett målområde, inne i lite björkskog och på andra sidan ett dike..

Och på vägen från målområdet, kom en markering på andra sidan ett vattenfyllt dike.

Jag & Mini fick börja med linjetaget mot målområdet, avstånd cirka 75-80m och över ett dike och in i björkskog, när jag riktat in Mini och gav kommandot "ut", så gick även vår "parhund" iväg... hundens matte fick den att vända om, men Mini tappade farten så länge den sprang bredvid, men när den vänt om, då var det full fart som gällde.. Mini fann apporten snabbt och gjorde en snabb inlevererans..

Sedan var det dags att plocka in markeringen, Mini var snabbt framme vid diket och.... sen hördes bara ett "plask" och det fortsatte plaska... vårens första dopp för Mini var avklarat... smiley- när Mini kom upp på andra sidan diket, så hade hon tappat fokus på vart hon skulle.. och jag lät henne jobba lite, men såg snabbt att hon inte hade koll på vart markeringen fallit..

Så jag kallade hem henne och Helena kastade en ny markering.. då tog Mini in den direkt.. sedan fick vår "parhund" sitt linjetag & markering..

.

Därefter så var det "närsök" som övning..

Helena vittrade in ett område med skott och kastade tennisbollar, sedan fick vi vända oss från området och då togs alla bollarna utom 2 bort och dom som var kvar gömdes rejält i det gamla gräset..

Mini var snabbt igång med sitt närsök, jag påminde henne någon gång med pipan, men hon låg kvar väldigt bra i området.. hon fann både bollarna och gjorde en bra övning..

.

Nästa övning bestod att vi skulle jobba alla 5 på linje och hade "närsöksområdet" som målområde.. och vi fick kombinera det med markeringar, som kom över en kulle bortanför det vattenfyllda diket.. Jag fick börja med linjetaget.. Mini var snabbt ut och jag blåste "uppmärksamhetssignal" + "närsök" när hon kom in området.. låg kvar mkt bra och fann snabbt den nergrävda apporten..

.

När det blev vår tur på markeringen, så gjorde Mini den bra, hon bromsade upp före diktet, sprang någon meter i sidled, innan hon kastade sig över diket.. och "nästan" klarade det utan att bli alltför blöt... hon fortsatte snabbt på andra sidan diket, bakom kullen och tog snabbt upp och gjorde en bra inleverans, nu kastade hon sig hejdlöst över diket utan minsta inbromsning.. snyggt & husse var nöjd..

Bra avlämningar som vanligt..

.

Men det bästa var Mini´s attityd under hela kvällen..

Hon var som vanligt lite överladdad när vi kom fram och hon förstod vad som var på gång, men så fort vi började gå från bilen, så blev det en annan hund... Hon var väldigt lugn och fokuserad hela kvällen..

Det var lite smågnäll runt omkring oss, men Mini var tyst.. även fast hon blev dyngblöt redan efter första markeringen, så brydde hon sig inte.. Duktiga lilla tjej.. smiley

.

Några bilder..

Passiv, då husse lägger ut apporter i det första målområdet och för dom yngre hundarna..

.

Ligger och är passiv och ser ut att njuta i kvällsolen..

.

Summeringen är att jag var mycket nöjd efter träningen.. Mini var lugn och ändå fokuserad på övningarna.. den bästa hittills.. och hon låg bra kvar i närsöksområdet och gick ur området, för att få vind.. BRA!! och när hon fick vittring, vände hon snabbt in i området igen.. och hon verkligen jobbade med nosen..

.

Imorgon blir det apporteringsträning hemma, med fokus på närsök..