Ulf´s blogg

Ulf´s blogg

Om min blogg...

Här kan Du läsa om lite av varje, om livet med våra jaktlabbar, våra söner Wilmer & Melwin, följa oss på våra tävlingar och läsa om andra små vardagliga händelser..

Dag 1 Oxelösund...

Ulf´s blogg....Posted by Ulf Jönsson Sat, May 04, 2013 21:17:24

- nu har vi haft en drygt 12,5 timmars tävlingsdag, innehållande 4 lopp för varje hund..

Man känner sig sliten efter 8 lopp, det känns i hela kroppen och det var ett hårt underlag idag..

Även hundarna är trötta, Mini & Izi ligger i husbilens sovrum och är totalt "off" nu..

.

Det var väl inga större resultat att skryta om idag, Mini har gjort många bra saker, men vi fick inte ihop det idag, det var hennes debut i klass 3 Hopp och jag & Mini måste nu köra ihop oss i den fart som hon går i och med dom svårigheter som finns i klass 3.. och det kommer att bli många diskningar framöver... och det är ju en "50/50" hund, man måste chansa med henne, hon är så snabb, så vissa chansningar kommer det alltid bli...

Izi har ju gjort "comeback" efter sin "mammaledighet", känns pigg, inte samma fart och säkerhet som vi hade innan hon tog pausen, men är på god väg tillbaka... och Izi stod för dagens resultat, då hon i Hoppklass 3A: gjorde ett snyggt felfritt lopp och på en bra tid, blev 9:a av 67 startande, tog SM-pinne!!

Klart godkänt!!

.

Sedan gjorde jag en tabbe i sista klassen, då jag hade missat vilken hund som jag skulle starta först med.. Så jag stod på startlinjen med Mini, när speakern säger mitt namn och "Izi"... då är det inte lätt att fokusera... jag fick dock starta med Mini istället, men det var ingen bra startförberedelse..

.

Men jag tycker ändå hundarna varit duktiga, Izi har halva "ReDog" träningen kvar före SM, och med tanke på det, så tycker jag hon skött sig väldigt bra..

Vi har många tävlingar inbokade före SM och jag känner mig helt lugn med SM-uppladdningen..

Mini behöver tävla mycket, vilket hon också kommer få göra..

Farten tror ja kommer att räcka väldigt långt i klass 3, men nu behöver hon få mera rutin och vi både blir mera samkörda..

.

2 lopp imorgon, Izi startar före Mini i alla loppen.. jag har dubbelkollat.. smiley