Ulf´s blogg

Ulf´s blogg

Om min blogg...

Här kan Du läsa om lite av varje, om livet med våra jaktlabbar, våra söner Wilmer & Melwin, följa oss på våra tävlingar och läsa om andra små vardagliga händelser..

Från succé till katastrof...

Ulf´s blogg....Posted by Ulf Jönsson Tue, May 14, 2013 23:06:29

-det blev en omtumlande tävlingshelg i Sydöstra Skåne...

.

En kort sammanfattning resultatmässigt:

Individuellt:

Mini utvecklades mycket under helgen och dom 12 tävlingsloppen, gav oss mycket rutin och man såg på Mini hur hon växte och litade mer och mer på mig och min handling..

Vi diskade oss i våra individuella lopp, men söndagens lopp var mycket bra och det var "så..." nära att fixat banorna felfritt...

Se Mini´s Hoppklass 3 lopp från i söndags här..

http://www.youtube.com/watch?v=xa39SYGlM7w

Och med "Svarta Snabba S..."

Laget gjorde årsdebut och den blev mer än godkänd.. smiley

Vi tävlade i 6 lagklasser och våra resultat blev: 1:a - 2:a - 3:a - 3:a - 5:a och ett diskat lopp..

Vi tog 4st SM-pinnar med laget under helgen.. smiley

Konkurrensen var tuff, många bra lag, med erfarna och duktiga ekipage.. det var runt 20 startande lag i varje klass..

Mini kom i mål i 5 av dom 6 lagklasserna och avslutade dom 2 sista loppen med ett felfritt lopp och hon var snabbast i laget i dom båda sista loppen..

.

Och vi avslutade helgen med att "Svarta Snabba S..." vann den sista klassen!! Härligt!!

.

Tyvärr så fick vi inte njuta av segern, då det inträffade en olyckshändelse, strax efter vi gått i mål och Aqui blev skadad och behövde akut besöka veterinär..

Förvånande så hade tävlingsledaren ingen koll på vart det fanns jourhavande veterinär, men vi fick hjälp av en besökande på tävlingen, med att få kontakt med jourhavande distriktsveterinär, som fanns i Sjöbo, bara 10 minuter bort..

.

Och där inträffade det som inte fick hända... Aqui skulle bara sys i nosen, men veterinären ville ge Aqui lugnande innan han gjorde något och då gick det fel och efter någon minut, så märker Lena att Aqui inte andas längre??? Hon har hamnat i ett andningsuppehåll, jag hade varit ute i husbilen och väntat, när Lena kommer ut och hämtar mig och när jag kom in i behandlingsrummet möttes jag av en skräckbild, Aqui ligger helt orörlig, andas inte, har ögonen öppna och är helt borta, hon är helt livlös och en veterinär som står passivt och hela tiden säger "jag har inte gjort något fel..." men han tar inte tag i situationen och försöker göra något, sedan får jag veta han gjort 3 misslyckade försök att få ner en luftslang i Aquis hals, men han får inte till det..

Han hade gett Aqui en spruta för hon skulle vakna, men det hände ingenting..

Det var det värsta jag varit med om.. man kände sig helt maktlös, den som skulle ge oss lugn & göra allt i sin makt för att få liv i Aqui, bara står och tittar på...

Vi kunde inte acceptera att våran älskling, Aqui skulle ligga och dö på ett behandlingsbord i Sjöbo, för att hon skulle få ett sår ihopsytt..

Jag & Lena var allt annat än lugna och försöker få liv i Aqui och jag blir mera än arg på veterinären, många hårda ord utdelas och jag skulle nästan kunna gjort vad som helst... till sist, så får vi honom att göra ett nytt försök, jag hjälper veterinären att på nytt få ner luftslangen i Aqui´s hals och det lyckas och Aqui hostar till och börjar andas igen... allt tog väldigt lång tid, veterinären skrev i sin rapport att Aqui var i ett andningsuppehåll som varade i över 7 minuter...

.

Så småningom så får vi ner Aqui på golvet och hon står med hjälp av oss på sina ben och hon får gå ut i friska luften, men hon är som helt borta i huvudet.. bara drar rakt fram och är inte kontaktbar.. vil bara gå in igen till veterinärkliniken..

Vi går in igen och eftersom Aqui är minst sagt lugn, så ber vi veterinären slutföra sitt uppdrag, att sy Aqui´s sår i nosen, men han avböjer och säger han inte tänker göra något mera alls för oss, utan hänvisar oss till Lunds Djursjukhus om vi är oroliga..

.

Vi bestämmer oss att fortsätta hemåt istället, vi låter Aqui ligga framme vid oss i husbilen i en bur, så vi har full koll på henne och åker sedan hemåt.. och klockan 3.30 rullar vi in hemma på gården...

.

Aqui blir glad när hon ser att hon är hemma och det ger oss glädje & hopp, när vi ser att hon trots allt som hänt, ändå verkar vara som vanligt..

.

Igår så blev det direkt ett besök hos veterinär i Västerås, för en genomgång av Aqui både hälsomässigt och översyn av hennes sår på nosen..

Veterinären kunde inte hitta något som visar att Aqui skulle ha tagit skada av det som hände, utan Aqui hade en enorm tur som klarade sig undan med livet i behåll..

.

Vi är så glada att allt slutade lyckligt och att vi fortfarande har Aqui hos oss... smiley

Men det gav en påminnelse hur skört livet är och vilka små marginaler det är mellan liv & död...

Nu har Aqui tävlingsförbud, dels pga att medlen hon fick av vererinären i Sjöbo har karenstid, men framförallt så behöver Aqui återhämta sig efter det hon var med om..

.

Till helgen tävlar vi på vår favorit ö.. Åland... men Aqui får ej tävla utan är med som sällskap.. ett av tävlingsmålen med Ålandstävlingen var att Aqui skulle ta sitt "Finska Agiitychampionat", men det får hon vänta på ett tag till... smiley

Jag kan nästan med 100% säkerhet säga att vi kommer att tävla även i höst på Åland... det är så trevligt och med så många trevliga männskor..

.

Vi hoppas naturligtvis få träffa "vår" Virus, som flyttade hem till Johanna & Ale, skall bli väldigt spännande att träffa honom igen...

.

Tävlingsmässigt så blir det Mini & Izi i klass 3 och Vinha i klass 1 som skall tävla..

Izi jagar sitt "Finska Hoppchampionat", Mini jagar allt... och Vinha är superladdad, hon tränade med Lena idag och det var en mkt bra träning rapporterade Lena, Vinha är en "oslipad diamant.." men förhoppningsvis så får hon tävla för fullt framöver... och jag kan nog med ganska stor säkerhet säga att det kommer bli roligt att se Vinha framöver.. konkurrenterna får se upp!!!

.

Själv sitter jag ombord på Silja Galaxy på väg till Åbo, för att besöka en våra depåer i Helsingfors imorgon och träffa några busskunder..

Man märker inte alls att man är ombord på en båt.. man bara glider fram lugnt och stilla...

Hemma är det "mormor" som håller ordning på hundar & Wilmer, tack!! smiley