Ulf´s blogg

Ulf´s blogg

Om min blogg...

Här kan Du läsa om lite av varje, om livet med våra jaktlabbar, våra söner Wilmer & Melwin, följa oss på våra tävlingar och läsa om andra små vardagliga händelser..

Midsommar....

Ulf´s blogg....Posted by Ulf Jönsson Sun, June 23, 2013 23:49:57

- söndag kväll och dags att blogga lite...

.

Efter ett intensivt tävlande under drygt 1,5 månad, så var det väldigt skönt att ta det lugnt och fira midsommar hemma..

.

Normalt brukar vi åka till Gotland och tävla under midsommar, men i år så har dom väldigt konstigt planerat ( tycker jag..) sina tävlingar och midsommartävlingen var en 1-dags tävling och med tanke på kostnaden att åka över med husbil, så vill man gärna få mera tävlande än 1 dag... så då blev det inget Gotland i år..

.

I fredags så var det premiärklippning för Wilmer.. Lenas frissa fick äran att vara premiärfrisör... Det gick över förväntan.. men när han fick hår i näsan, så tyckte han att det var klart... men han blev så snygg...

.

Igår så tog jag och Wilmer en lite längre tur på "Mini-Hondan".. och han var inte sen att hänga på... visst är det en cool "mc kille..."??

Han hade inga synpunkter utan såg ut att trivas mycket gott...

.

Hundarna har haft vila efter SM, men igår så drog jag igång med apporteringsträning med Izi & Mini.. hade tinat upp lite vilt.. vi höll till på träningsängen vi har hemma, där är gräset väldigt högt..

För Izi var det inga problem, hon bar in alla fåglar som fanns att hämta in, bra inlevereranser, allt i hand och utan minsta tvekan..

Mini däremot var lite tveksam först till fåglarna, men avslutade med att överraska mig och hämta en fågel utan minsta tvekan.. Bra!!

Idag så fortsatte jag att träna, på förmiddagen hade vi besök och då tränade Mini & Izi, då blev det träning med både dummies och vilt ute på träningsängen i högt gräs och ikväll fick Mini ett pass till hemma med dummies på tomten, med fokus på dirigering, bakåt/höger/vänster och i kombination med långsam inkallning.. Mini gjorde det helt ok.

Sedan körde vi igen med vilt, och fortsatt är Mini inte "hemma" med fåglarna, ska tina upp änder senare i veckan, det är betydligt trevligare fåglar för hundarna än dom "svart" fåglar vi tränar med nu..

.

Har lagt ner många timmar under veckan med grästrimmern på att klippa ner allt gräs på den del av tomten som är naturtomt, blev väldigt bra nu när allt är klart, speciellt när man tränar apportering så ger det så många mera möjligheter...

.

Lena har startat upp lydnadsträningen med Vinha & Aqui, det blir säkert tävlingsdebut snart för Vinha i LK1 och fortsatt tävlande för Aqui i Elitklassen..

.

I eftermiddags var vi på födelse/examenskalas hos Thomas, Marie, Sara & Ida.. TREVLIGT!!

Luna & Aqui var med, Luna visade med stor tydlighet att hon var drottning där.. klev bara rakt upp i soffan och la sig och somnade... kände sig snabbt hemmastadd...

.

Imorgon så är det..... SEMESTER!!!!!!

- härligt... vi börjar med att vara hemma och bara njuta av dagarna och ta det lugnt...

.

Har städat husbilen, så den är resklar igen.. men det dröjer 1,5 vecka innan vi åker ut med den igen.. då ställer vi in riktningen mot Norrbotten...