Ulf´s blogg

Ulf´s blogg

Om min blogg...

Här kan Du läsa om lite av varje, om livet med våra jaktlabbar, våra söner Wilmer & Melwin, följa oss på våra tävlingar och läsa om andra små vardagliga händelser..

En vecka i Piteå...

Ulf´s blogg....Posted by Ulf Jönsson Wed, July 10, 2013 09:49:10

- det kändes väldigt tomt i torsdags att packa i husbilen och åka iväg utan att Luna var med oss, saknaden är stor... men hon kommer alltid vara med oss... och vi har med ett fint kort på Luna, som togs av Stefan Borg i Frövi 2009, då Luna gjorde Agility comeback efter ett längre skadeuppehåll.. det är en laddad Luna på kortet.. så visst är hon med...

.

Vi åkte via Östersund & med stopp i Häggenås och vi övernattade i Meselefors, där det finns en fin rastplats, som vi nyttjat tidigare..

I fredags gick färden vidare efter en sovmorgon mot Piteå, via Lycksele och det obligatoriska stoppet på "LB" ( Lilla Bageriet) och deras oooooootroligt goooda glaswienerbröd, dom måste verkligen upplevas!!! dessa finns bara i Lycksele på "LB" och är enligt min mening det absolut godaste man kan finna på ett konditori...

Lunchstoppet blev på "Lappkåtan", Wilmer var imponerad av takhöjden i Lappkåtan.. och lunchen den gick ner snabbt den med..

Och på fredagskvällen nådde vi fram till Piteå Brukshundklubb, där Birgitta, Johanna & Viktor anlände strax efter oss..

Tävlingshelgen i Piteå var trevlig, bra tävlingar, men väldigt långa dagar.. tävlingarna började kl. 6.30 för oss båda dagarna och på lördagen var vi inte klara förrän vid kl. 18... söndag gick lite fortare..

.

Resultat lördag:

Vinha:
Agilitykl.1: diskad ( missade däcket som var nr.1)
Hoppkl.2: 11:e plats, 20 fel ( 3 rivningar + gick in fel i slalom)

Aqui:
... Internationell Agilitykl.3: 3:a av 24 startande. SM-PINNE!!! smiley ( 15 fel.. . alla var fel på kontaktfält)
Hoppkl.3: 11:a av 25 ( rivning, totalt 4:e tid i klassen)

Mini:
Internationell Agilitykl.3: diskad ( hoppade snett över balansens uppfart)
Hoppkl.3: 10:a av 25 startande ( rivning, totalt 3:e tid i klassen)

Izi:
Internationell Agilitykl.3: 5:a av 24 startande ( 15 fel.. . alla var fel på kontaktfält)
Hoppkl.3: 2:a av 25 startande, SM-PINNE!!! smiley ( felfritt!!)

På bilden, Aqui med sin 3:e plats rosett och Izi med sin 2:a plats rosett.. - Duktiga tjejer... som dessutom plockade varsin SM-pinne..

.

Resultat söndag:

Vinha:
Agilitykl.1 Diskad ( mkt bra lopp, men sprang förbi ett hinder och hann ta nästa nästa)
Hoppkl.2: Diskad ( dock ett mkt bra lopp, snabbt, mkt bra vägar och var följsam, men det blev strul i slalomen, när Lena gjorde bakombyte, som Vinha inte läste rätt.. och en vägran på oxern..)

Aqui:
Agilitykl.3: 5:a av 23 startande ( 10 fel.. . 2 rivningar. Klassens näst snabbaste tid.. 0,02 sekunder efter Mini..)
Hoppkl.3: 2:a av 22, SM-PINNE!!!! smiley ( felfritt, men ett par mkt vida svängar gjorde att vinsten försvann..)

Mini:
Agilitykl.3: 10:a 23 startande, men KLASSENS SNABBASTE TID!! -8 sekunder snabbare än klassens vinnare.. smiley ( rev 3 hinder + KF A-ett ned, ändå ett lopp kört på säkerhet..)
Hoppkl.3: Diskad ( hade helgens superlopp på gång, var felfri till 3 hinder före mål, då hon totalt oväntat viker ur/från säcken som hon har "låst" på och har rakt framför sig och tar ett annat hinder istället.. men loppet var superbra, mkt hög fart, tajt och snäva, effektiva vägar och visar Mini´s kapacitet)
Se film här på Mini´s lopp... FILM HÄR


Izi:
- kändes lite tröttare.. är det dräktigheten som visar sig redan??
Agilitykl.3: 8:a av 23 startande ( 15 fel.. . 2 rivningar + fel på A-ett ner)
Hoppkl.3: 9:a av 22 startande ( 5 fel, rev oxern + hade en sväng åt fel håll, där hon förlorade mkt tid...)

.

Efter att tävlingarna var slut, åkte vi till Pite Havsbad, där vi tänker stanna till fredag..

Och veckan började på samma sätt som helgen varit.. blå himmel och SOL!!! smiley

Så måndagen innehåll bad i havet.. eller bad.... ärligt sagt så var det inte direkt varmt i vattnet.. 12gr, så man fick nöja sig med att blöta sig halvvägs till knäna.. men Wilmer, Viktor & Johanna lekte för fullt i vattnet obemärkta av badtemperaturen..

Wilmer ville inte gå upp, så det behövdes en hel del övertalning innan vi kunde vända om tillbaka till husbilen..

Igår väcktes vi av regn.... - så då bestämde vi att pröva deras äventyrsbad, Wilmer började med att halka omkull inne i omklädningsrummet och slå i huvudet... men det glömdes snabbt när han såg att vi var på badet...

Han gick ut stenhårt och skulle bada samtidigt i båda barnpoolerna & dom djupa vuxenpoolerna...

Johanna och Viktor testade vattenrutcshbanorna och jag åkte också ett par tillsammans med dom..

Men sedan så tröt orken för Wilmer, så vi bestämde att klä på oss och gå ut och till restaurangen som ligger intill badet för lunch...

Där lyckades Wilmer "Nästan" äta hela sin lunch halvsovande innan strömen helt tog slut och han somnade vid bordet.. så han fick bäras hem.. det var en nöjd liten kille, men helt slut... att bada tar hårt på krafterna...

.

Hundarna har fått långa promenader varje dag, det finns många fina promenadstigar/vägar runt Pite Havsbad och igår kväll, så blev det dessutom apporteringsträning för några av våra hundar..

Jag hade tänkt att träna med Vinha och ev. Izi, men när jag skulle gå iväg, så satt Mini och såg helt förstörd ut.. svansen bara hängde ner och hon såg ut som världens olyckligaste hund.... och det var klart jag gick på den.... så hon fick också följa med.. och Mini blev då direkt världens lyckligaste hund istället..

.

Jag gjorde ett målområde, i tallskogen där det fanns lite småtallar och var lite bushigt, så hundarna fick lite som döljde målområdet och som var hinder på vägen..

Skickade dom växelvis på linjetag till området, avståndet var cirka 75 meter och alla 3 fixade det enkelt och bra..

Sedan avslutade jag med markeringar, både enkel & dubbel, Vinha fick jobba mest och jag ville se att hon träande upptag och inleveranser och alla dummies lämnades "i hand" av alla 3..

Och det var 3 mycket nöjda labbetjer som bar varsin dummie hela vägen tillbaka till husbilen genom campingen...

.

Idag skulle solen lysa från morgonen hade vi räknat med.. men istället så började det att regna vid kl. 7, men det var ett kortare, men intensivt regn, nu börjar det spricka upp och vi hoppas att alla väderleksprognoser stämmer in, för då blir det några kanondagar här på Pite Havsbad..

På fredag så åker vi vidare mot Malmberget, tyvärr så har vi blivit varnade för attd et är extremt mycket mygg på tävlingsplatsen, så vi får ladda upp med alla möjliga sorters myggmedel och mygghattar...