Ulf´s blogg

Ulf´s blogg

Om min blogg...

Här kan Du läsa om lite av varje, om livet med våra jaktlabbar, våra söner Wilmer & Melwin, följa oss på våra tävlingar och läsa om andra små vardagliga händelser..

Dags att jobba....

Ulf´s blogg....Posted by Ulf Jönsson Tue, July 23, 2013 23:58:01
- jaha... så var det dags att åter konstatera att 4 veckors semester går så otroligt snabbt...även i år..
.
Igår var 1:a arbetsdagen, men jag började med att jobba hemifrån.. ett bra val och ganska enkelt.. då vi på Nobinas HK skall göra en stor omflyttning pga den omorgansiation som genomfördes i maj.. så nu skall nästan alla byta arbetsplats med varann.. och den flytten görs den här veckan, så därav är den betydligt enklare att jobba hemifrån i början av den här veckan..
.
Måste säga att vädret inte direkt inbjuder till arbete.. sol och blå himmel.... men man får nog vara nöjd med det semesterväder vi haft, mest shortsdagar iallafall..
.
Hemma så är det tomt utan Lena, Wilmer och Izi, dessutom märks och saknas Luna mycket.. mest tycker jag det syns på Aqui.. hon har gått mycket runt och som "letat.." efter något, säkert Luna skule jag tro... det syns på Aqui att hon sörjer Luna.. hon har inte riktigt tagit platsen som den trygga flockledare Luna var.. och är väl den som kommer att göra det skulle jag tro.. Mini och Vinha, dom har fulllt med varann, så dom märks det inte så mycket på..
.
Nu när förhoppningsvis Izi är dräktig.. ( vi har bokat ultraljud till nästa vecka..) så kommer vårt tävlande att bli lite "haltande.." vi får turas om att tävla, först ut är jag till helgen i Dala-Floda med Aqui, Mini och Vinha..
Vi laddar upp nu, i söndags var jag ute och sprang med alla 3, det blir minst 1 långpromenad per dag och igår ikväll så körde vi agilityträning.. och ikväll blev det löpning i Irsta igen..
.
Det var ett tag sedan jag tränade med Vinha och hon far fram som en tornado bland hindren... om dom stått utan problem när jag tränade med Mini & Aqui, så far tunnlarna alla värdens väg när Vinha dånar fram... hon verkligen "Mosar banan"... som en överladdad bulldozer som går på minst dubbla maxvarvet.... Vinha är rolig att köra, men inte lätt alls...
.
Alla 3 är väldigt lika på många sätt, men ändå olika... gemensamt är att det verkliga "trycket" finns där... Mini lite elegantare i sättet, Aqui som den rutinerade, som man kan handla mycket på hennes rutin och Vinha som bara "mosar banan"... men ändå ser linjer och kan mycket mera än man tror..
Problemet är att Vinha inte passar alls in i dom enkla klass 1 banorna som det oftast är i Agility 1:an, Vinha behöver klurigare banor, där det måste handlas mera, raka, enkla banor ger så hög fart för Vinha och då kommer även lite "onödiga" rivningar..
.
Efter helgens tävlingar, så blir det tävlingsuppehåll i 3 veckor.. vi skall hinna med vår "Kennelträff" också.. det kommer bli riktigt roligt, det ser ut att bli "nästan" 100% uppslutning... HÄFTIGT!!!
.