Ulf´s blogg

Ulf´s blogg

Om min blogg...

Här kan Du läsa om lite av varje, om livet med våra jaktlabbar, våra söner Wilmer & Melwin, följa oss på våra tävlingar och läsa om andra små vardagliga händelser..

7st nya Winning Line´s labradorer är födda...

Ulf´s blogg....Posted by Ulf Jönsson Tue, August 27, 2013 00:42:51
- nu är dom här!!!

Izi & Fire´s små puppisar... dom föddes på söndags eftermiddagen från kl. 16.12 till kl. 19.12, på dag 58 och Izi var nästan sprickfärdig och tro det.. med 7st valpar i magen.. 4 tikar och 3 hanar..
.
Det var en väntans helg.. vädret var superhärligt med sol & vindstilla.. vilka dagar.. men det var ändå svårt att göra så mycket, det blev mest bara väntan..

Söndagen började med att Izi gick och la sig i valplådan, som hon innan inte alls tittat i... temperaturen hade också sjunkit och Lena tog ny temp efter några timmar och den var fortfarande låg, så då visste vi att det var på gång..
.
Dagen gick, Izi låg antingen ute eller inne, hon valde själv och man såg hur hon hade frossa och var tydligt ansträngd...
.
Jag tyckte mig se alla tänkbara tecken på att det var dags, men Lena var lugn..
Men strax före kl.16, så tog jag in både Izi, som direkt började bädda i valplådan och Wilmer, som hastigt fick avbryta sitt besök i sandlådan, för att vara inne i stället.. och efter några minuter så helt plötsligt kom den första valpen.. då var kl. 16.12 och sedan rullade det på..
i exakt 3 timmar tills den sista såg dagens ljus... kl. 19.12..
.
Wilmer var jätteduktig, jag & Lena var upptagna av det som hände, men Wilmer roade sig själv med lite Disney och lek..
.
När allt var över kunde vi räkna in 7 valpar, alla svarta och friska och pigga.. vilket var otroligt skönt och Izi visade väldigt tydligt sedan den 7.e valpen kommit att "nu är det klart.."
Izi var från första sekund, då den första valpen kom, superduktig mamma och har pysslat, tvättat och skött sina valpar superbra.. det syns att hon har rutinen sedan förra kullen..
.
Och med facit i hand, så måste vi säga att veterinären på Strömsholm, som gjorde ultraljudet på Izi var duktig, hon prickade rätt... hon var helt säker på 6 valpar, men trodde det var en 7:e... fullträff!!!
.

Nu är dom drygt ett dygn gamla.. det har lugnat ner sig betydligt.. dom är trygga med varann och mätta och belåtna.. och sover antingen i en hög huller om buller, var för sig eller nära "mamma"..
Sover alla och Izi igentligen borde kunna sova, då ska hon göra stora "toalettstädningen" på dom, vänder dom upp & ner och alla vaknar igen...
.

Och det har gått mycket bra med dom andra 3 tjejerna också.. Vinha har varit väldigt nyfiken, Aqui kollar lite på avstånd och ser ut som.. " jag skulle nog kunna tänka mig några jag med.." och Mini tycker dom är läskiga och låtsas att dom inte finns...
.
Dom "nya" valparna är alla små guldklimpar, som måste passas mycket nu i början, jag och Lena delar upp dygnet, så att vi har dygnet runt passning dom första dygnen och vi byter kl. 3 på morgonen ( eller natten..) jag har självmant valt nattpasset till kl. 3, jag får ändå sova några timmar innan jag ska jobba, men jobbar från hemmakontoret den här veckan..

Nu kommer det att gå några veckor innan vi har bestämt namnen på valparna ( vi har temat klart..) och någon till innan våra valpintresserade kommer på besök..

En av tikarna ska stanna hos oss och den väljer vi också om några veckor.. namnet på den tiken har av någon anledning Wilmer bestämt?? - men det var ett bra namn, så vi kör nog på det..

.
I övrigt så har vi inte kunnat planera så mycket tävlingsmässigt för hösten, men nu när valparna är födda, så kan vi lättare se hur hösten blir för oss..

Lena drar nu igång sitt lydnadstävlande igen, Aqui fortsätter att jaga flera 1:a priser i Elitlydnaden och "ÄNTLIGEN", ska Vinha ut i sin debut på lydnadsplanen..

Så för Aqui & Vinha blir det prioritering på Lydnadstävlingar..

Jag och Mini fortsätter att drömma om jaktprov.. men tävla i Agility... fast jag kommer att försöka träna så mycket apportering som möjligt, någon B-prov start blir det inte i år för Mini, men förhoppningsvis några Workingtests..
.
Vi var inbjudna till en 2-dagars Doggy Professional Clinic i Halmstads Hundarena 14-15/9, både jag & Mini och Lena med Vinha, men nu är det flyttat till mars 2014 ( mycket bättre tidsmässigt för oss..) vilket gjorde att vi fick en helg till (14-15/9), då väljer jag att tävla med Mini istället och vi fortsätter jaga "SM-pinnar"...
.

Närmast till helgen är det Agilitytävlingar för mig, Mini, Vinha & Aqui i Östersund, med både Individuellt och lag på lördag ( 10 lopp för mig..) och individuellt på söndag ( bara 6 lopp..)
.
Sedan kommer Lena att tävla Mini & Aqui i dom kommande lagtävlingarna i Örebro (8/9) och i Tierp ( 21-22/9)...