Ulf´s blogg

Ulf´s blogg

Om min blogg...

Här kan Du läsa om lite av varje, om livet med våra jaktlabbar, våra söner Wilmer & Melwin, följa oss på våra tävlingar och läsa om andra små vardagliga händelser..

"U-TEAM" lägret -dag 1 & 2..

Ulf´s blogg....Posted by Ulf Jönsson Sun, October 20, 2013 21:46:01
- i helgen så var det äntligen dags..

Agilitylandslagets nya framtidssatsning... "U-TEAM 2013" och första lägret..
.

Och jag måste säga.... VILKEN HELG!!!!!
.

Jag har varit väldigt stolt att Mini & jag blev uttagen och vi var det enda "Icke BC" ekipaget och jag är en mera stolt efter helgen...

.
Lägret började kl. 17 i fredags med samling på Stockholms Hundsportcentrum.
Kvällen började med en väldigt intressant genomgång från Landslagsledningen, ledd av Landslagsledare Jörgen Tellqvist, om hur Agilitylandslaget fungerar och vilka planer man har med "U-TEAM" och hur viktigt Agilitylandslaget anser att satsningen på "U-TEAM" är..

Vi fick också veta lite mera om hur urvalet till "U-TEAM" hade gått till och att det var drygt 70 sökande, men det fanns inte något i förväg bestämt antal platser i "U-TEAM", utan Landslagsledningen har valt ut dom ekipage som man anser har den potential som behövs för att kunna konkurrera internationellt och är utvecklingsbara och värda att satsa på... och där är jag och Mini... smiley

Fredagskvällen avslutades med ett pass Mentalträning med Anita Axelsson, med några gruppövningar..
.

Lördagen inleddes med att vi delades in i 4 grupper:
1. Stresstest med Jörgen Tellqvist ( i Hundhallen)
2. Hundfysdel & Hundcheck av alla hundar av Hundfysioterap.
3. Tidtagning- snabbaste väg metod-vägval med Stina Mattsson ( i Hundhallen)
4. Mental träning.
.

Min grupp började med Jörgens Stresstest..
Vi fick jobba med en Internationell Hoppklassbana, 15 hinder, som vi först banvandrade och sedan körde var och en.

Därefter fick vi inom gruppen bestämma 3 ställen (hinder) på banan, där vi enades om 3 olika handlingsalternativ ( ex. Jocko, framförbyte, blindbyte..) och vi fick en ny banvandring, där vi tränade på dom olika alternativen..

Stresstestet bestod sedan i att när vi nästa gång skulle köra banan, så stod Jörgen i banan och ropade vilket "handlingsalternativ" av dom 3 vi skulle använda vid det utvalda hindret och han ropade 1 hinder före där vi hade alternativen att välja på..

Minst sagt stressigt..
Det var en snabb bana, som i sig krävde fullt fokus och att dessutom inte i förväg veta vilken handling som man skulle göra vid 3 ställen på banan, gjorde att man fick även fokusera sig på Jörgens röst...


Mini som aldrig tränat i grupp eller sprungit på det här underlaget, började lite yvigt, men anpasde sig snabbt till underlaget och jag kände mig också lite för försiktig dom första rundorna, men sedan så taggade jag till mera och vi lyfte vår nivå rejält.

Övningen avslutades att vi körde banan på tid och med den handling vi själva valde, alla hundarna i min grupp kom i mål inom 1,5 sekunder, så det var rejält tajt..
.


Sedan fortsatte vi med Hundfys och Hundchck, också mycket intressant..

.
Efter lunch, så var det dags för oss att få träna med Stina Mattsson, vi körde 2 och 2, cirka 15 minuter totalt, där vi körde på en Hoppbana, bestående av 20 hinder och inte en enda nummerskylt... bara det i sig var stressigt.. men det gick att lära sig banan ändå..

Vi använde oss av olika handlingsalternativ i olika partier, Stina klockade och jämförde vad som var snabbaste väg och många gånger så blev jag förvånad att den "långa vägen" som inte var mitt förstahandsval var snabbare.. mycket tänkvärt..
.
Dagen avslutades med ytterligare ett pass "mental träning" med Anita Axelsson och en genomgång av dag 3´s program... TÄVLING....

.
Gemensam middag och mingel, sedan var det godnatt.... och mycket tankar och inspiration som surrade runt i huvudet....