Ulf´s blogg

Ulf´s blogg

Om min blogg...

Här kan Du läsa om lite av varje, om livet med våra jaktlabbar, våra söner Wilmer & Melwin, följa oss på våra tävlingar och läsa om andra små vardagliga händelser..

"U-TEAM" dag 3.. tävling och MINI levererade!!!

Ulf´s blogg....Posted by Ulf Jönsson Sun, October 20, 2013 22:25:10
- inför dagens övningar så visste vi att det skulle bli tävling, en Hoppklass & en Agilityklass.. men så lurade vi blev.... smiley
.
Men innan vi blev det, så fick vi åter en timmes "mental träning"..

Sedan samlades vi i Hundhallen och där var 2 Hoppbanor uppbyggda, parallell agility, spegelvända banor.. med 18 hinder/bana.

Och vi delades in i 6 lag och vi instruerades hur det skulle gå till..

Alla lagen skulle möte varann = 5 omgångar = 10 lopp för varje hund..

Vi fick därefter banvandra båda banorna och fast dom var identiska/spegelvända, så var det 2 helt olika banor att köra och bara att hålla 2 banor i minnet var en stressig sak..

.
Tävlingen gick ut på att man körde "Agilityduell" mot ett ekipage från motståndarlaget, efter alla 6 i laget kört var sitt lopp, så bytte man direkt bana och man körde igen..
Snabba byten och korta mellanrum mellan resp ekipage..

.
Och jag var rejält taggad ( och nervös..) och tvingades till maximal fokus och satsning med Mini..

Av Mini´s 10 kvallopp, så var 9 felfria, ett lopp med 5 fel ( rivning som jag trängde Mini för), vi vann 7 av 10 lopp mot den vi tävlade mot.. vi hade ett oavgjort och 2 förluster..
.
Och då skall jag skryta lite och säga att alla som är med i "U-TEAM" är väldigt duktiga och snabba, så konkurrensen var stenhård, alla körde maximalt och man ville vinna till varje pris... speciellt som Landslagsledningen satt och följde varje lopp vi gjorde..

Och vårt lag "GUL", vann hela kvalet och vi kom till finalen. Ny bana, 4 minuters banvandring..

Mini & jag började finalen med en felfri runda igen och vi vann mot det ekipage vi tävlade mot och i "returen" på den andra banan, fick jag ta om en tunnel, som kostade oss tid, så då blev det en förlust i det loppet..

Båda finallagen hade småmissar och slutställningen var tajt, men vi slutade 2:a i finalen... men var väldigt nöjda ändå... Vinst i kvalet och chansen att få visa upp oss i 2 lopp till för Landslagsledningen..

.

Så totalt har jag & Mini kört 12 Hoppklass lopp idag, med maximal satsning vid varje lopp..

Hur ofta går en hund 12st tävlingslopp på en dag??

10 lopp av 12 var felfria, vi vann 8 av 12 möten och Mini gick så otroligt bra... smiley
.
Jag fick beröm för Mini och att vi gjorde många mycket bra lopp, Mini var nog den hund som hade flest felfria lopp i kvalet och flest segrar.. en liten jäkla labrador... smiley
Hon orkade ladda om med korta intervaller, gick tajt och hade väldigt tryck i alla loppen och jag sprang också på bra och försökte verkligen vinna alla lopp..
.

Tävlingsformen passade mig och Mini trivdes också i miljön, på mattan och i tävlingssituationen..
.

När vi satt i fredagskväll och hade "mental träning" så var en frågeställning "vilken känsla vill jag ha på söndag efter lägret?"
Då ville man ju att känslan efter lägret skulle vara" jag har verkligen gjort mitt bästa och jag är nöjd med vad vi presterat.."
.
Och tänk... det är vad jag känner nu ikväll efter lägret är slut och jag tänker på vad vi presterat..

Trots vi inte kunnat träna på 4 veckor före lägret, jag varit sjuk i lugninflammation, så presterade vi när det gällde..

Jag känner att jag gjort mitt bästa, Mini har levererat till 110%, tajta, snabba lopp, vi har lärt oss otroligt mycket, blivit inspirerade för framtiden, träffat många trevliga och väldigt duktiga agilityekipage och jag känner att vi verkligen visat att vi gjort oss förtjänta av att vara med i "U-TEAM 2013"

.
Hur framtiden för "U-TEAM 2013" ser ut, var inte 100% klart, man vill satsa på ett nytt läger under mars/april, Landslagsledningen har möjlighet att förändra teamet, med att ta bort några/någon och kunna plocka in nya också..

Men oavsett hur framtiden för "U-TEAM" kommer att se ut, så vet jag att VI HAR LEVERERAT!!! och gjort allt vi kunnat göra för att visa upp oss för Landslagsledningen och jag vet också att dom har sett det... smileyHär kommer 3 filmer från lagtävlingen, observera att det i mitten står en speaker/starter som förutom att starta varje lopp, driver upp stressen genom att hela tiden berätta hur resp. bana ligger till...

http://www.youtube.com/watch?v=R1Xw6eXSx8U

http://www.youtube.com/watch?v=F5CxBxKxEHc

http://www.youtube.com/watch?v=6iCtgZHFhOw