Ulf´s blogg

Ulf´s blogg

Om min blogg...

Här kan Du läsa om lite av varje, om livet med våra jaktlabbar, våra söner Wilmer & Melwin, följa oss på våra tävlingar och läsa om andra små vardagliga händelser..

KungStenshoppet...

Ulf´s blogg....Posted by Ulf Jönsson Tue, October 29, 2013 22:56:15
- i lördags var det dags för första agilitytävlingen efter "U-TEAM" lägret..

Jag hade åkt ner till Göteborg med Mini & Aqui för att tävla på "KungStenshoppet"..

Och nog fanns den där härliga känskan som kom efter "U-TEAM" lägret kvar.....
.
Vädret var definitivt inte åt det positiva hållet, med kraftiga vindar och kraftiga regnskurar, det tillsammans med att tävlingen gick i "Troya Horse Arena" = ridhus.. gjorde att det minst sagt var skitigt....

Jag var förbi anläggningen redan på fredagen, innan vi checkade in på Scandic Backadal, det var tidig start, så det kändes bra att rekat redan dagen innan..

.
Tävlingen började med Agilityklass 3, Mini startade tidigt och Aqui gick ut som sista hund..

Jag kände redan innan att det vi presterat på "U-TEAM" lägret var betydligt tuffare än en "vanlig" klass 3 bana... en härlig känsla...

Mini missade slalomingången 2 gånger??? smiley- hon kom över ett hopphinder som stod parallellt med slalomen och hon såg nog inte slalomen alls... så redan vid hinder nr. 3, så hade vi 10 fel... resten gick i ett bra tempo, en 5:a på balansens nedfart, resten mkt bra och det visade tiden också.. trots strulet med slalomingången..

Aqui däremot hade inga problem alls med banans start, kanske också för att jag var extra tydlig vid slalomen, bra tryck, fullt ös och även hon fick en 5:a vid balansens nedfart, tiden var KLASSENS SNABBASTE TID!! och det gav en 2:a plats och SM-PINNE... smiley

Klassen vanns av Malin Linge med Minnows Gaia, som är Aqui´s halvsyrra.. dom var enda felfria ekipaget.. Bra jobbat Malin!!!
.

I Hoppklass 3, så var det ovänt.. Aqui startade tidigt och Mini som sista ekipage..

Aqui gick bra, men i banans slutdel, så skulle hunden självständigt springa rakt fram hoppa ett hinder och fortsätta framåt, för att ta en dold tunnelingång, med 180gr ingång..
Aqui var felfri dit, men hon hörde inte alls mitt kommande "genom" utan fortsatte framåt, förbi tunneln.. och det var nog den höga ljudnivån som ställde till det... disk blev det ..

Mini däremot gjorde ett mycket bra lopp, bra tryck, var helt felfri, men vid det parti som Aqui diskade sig på, "höll" jag i Mini lite extra ( extra bromsning..) vilket kostade tid.. och placeringar...

Nu gick Mini in på 6:e plats och fick SM-PINNE!!
drygt 1,5 sekunder från 2: platsen.. smiley

Banan var av den karaktären att en lång sväng eller lite extra broms, gjorde att man rasade i placeringarna..

.
Jag var inte ensam från "U-TEAM" på KungStenshoppet, några tävlande till, vilka också hade samma känsla som jag.. och dom körde mycket bra, med flera topp 4 placeringar.....Landslagsledaren var där och Landslagets mentala coach var också där..
.
Har även sett att några "U-TEAM" ekipage var i Norge och tävlade i helgen.. samma där.. många bra resultat...

Jag tror att Landslagsledningen borde sitta rätt nöjda med det urval dom gjorde till "U-TEAM".. medlemmarna levererar... smiley

.

Nu blir det tävling till helgen i Rättvik, årets sista LAG tävling avgörs på söndag, 2 lopp och det är 3st individuella lopp på lördag & 2 på söndag, så totalt blir det 7 lopp under helgen..

Lena tävlar med Aqui själv och jag får koncentrera mig till 100% på Mini..
Nu är Aqui ingen direkt belastning att köra... men när det gäller laget, så räcker det gott att tävla med en hund...
.
Wilmer blir hemma med mormor Eva, det är inte speciellt roligt för en 2,5 årig kille att tillbringa en hel helg i Körhallen i Rättvik, så han har det mycket roligare hemma..
.


För mig och Mini så är det full jakt på SM-pinnarna.. Nu ska vi även till Agility SM 2014 Individuellt med Mini också...
.
Och vi har "nästan" halva antalet klara...