Ulf´s blogg

Ulf´s blogg

Om min blogg...

Här kan Du läsa om lite av varje, om livet med våra jaktlabbar, våra söner Wilmer & Melwin, följa oss på våra tävlingar och läsa om andra små vardagliga händelser..

God fortsättning....

Ulf´s blogg....Posted by Ulf Jönsson Thu, January 09, 2014 23:31:00
- nu är man åter tillbaka i vardagen...
lagom början med en 4 dagars arbetsvecka.. smiley

.
Efter förra blogginlägget, så har både en tur till fjällstugan i Jormvattnet och nyårsfirande, en resa till Åland och deras Agilitytävling, Agility Winter Games, valpträff/träning för Izi/Fire kullen och lite mera hunnits med..

.


Innan vi drog norrut, så hann vi med ett 2-timmars Agilityträningspass på Annandagen i HundArenan, alla hundarna var riktigt sugna på att träna..

Vi hann med några sköna avkopplande dagar i Jormvattnet, där det var VINTER.. kan man tänka sig...

Så Wilmer och jag kunde ta en skotertur.....

- han var rätt nöjd...

.
Hemresan blev på nyårsdagen, en tuff resa, vi åkte alla 87 milen direkt, med fika, mat, rastnings och tankstopp.. resan tog 12,5 timme...
Duktiga Wilmer klarade resan bra, men sista timmen var han rätt less.. ingen av filmerna på hans DVD var intressanta längre.. utan det var nog hans egna säng som hägrade...

.

Efter besök hos veterinären för avmaskning av hela ligan ( för införsel till Åland/Finland), ny kvällsträning i HundArenan igen, så åkte jag och Lena till Mariehamn i fredags eftermiddag..

Det är en tradition att åka till Åland i januari och tävla och boendet var också samma som vanligt, Park Alandia i Mariehamn.
Alla hundarna var med, Zoi för att träna " att vara med/passivitet/miljö etc.." och dom andra 4 för att tävla.

Wilmer hade "hemmahelg" med mormor Eva "Lollo", som gick som vanligt jättebra.
"Lollo" är väldigt populär...

.
Tävlingsmässigt så var det Izi som glänste, med 4 fina lopp, efter 6 månaders frånvaro, så gjorde hon en bra comeback, 2 felfria lopp, ett lopp med 5 fel ( rev näst sista..) och ett lopp med 10 fel ( på en mycket svår bana)

Hon fixade 2st 3:e platser och 2st 7:e platser, vilket måste anses som mycket väl godkänt!!

Mini, Vinha & Aqui gjorde också bra lopp, men det höll inte riktigt hela vägen..

.
Vi hade en trevlig middag med Malin på lördag kvällen i Mariehamn och på söndagen var vi till Johanna, Ale och Virus, där vi tränade apportering med Virus och fick även träffa deras "mördar katt".. "Rut".. hon är inte att leka med... 5 harar på meritlistan under förra året talar sitt tydliga språk....Vi pratade mycket med Malin om "Jackpot" och den mycket tråkiga olyckan som han råkade ut för i julhelgen och vi tänker mycket på dom och håller alla tassar & tummar för att rehabiliteringen och tillfrisknandet skall gå snabbt och bra..
.


Väl hemma igen, så hade vi planerat en valpträff/träning i måndags för den senaste kullen, Izi/Fire och alla ställde upp och kom för 3 timmars träff med träning & fika..

Flera träffar är planerade och framförallt den 9/3, då vi gör en halvdagsträning med instruktör.. får EJ missas...

.
För mig så började jag arbetsveckan med att resa igen.. kundbesök och besiktningar av bussar i Skövde, Skara, Mariestad och Hässleholm har jag klarat av från i tisdags till ikväll..

Besikta bussar i spöregn är väl inte det roligaste som finns, men det ska ju göras...

.
På kommande är närmast Agilitytävlingar på lördag i Upplands-Väsby, då Landslagsuttagningen till WAO ( World Agility Open) avgörs.
3 lopp skall avklaras och dessa sammanräknas och dom 3 bästa i resp storleksklass tas ut till Landslaget för WAO och dom på 4:e & 5:e plats blir reserver..

Eftersom jag ska gå Agilitykurs med Mini på söndag och då är det viktigt hon är pigg och laddad till max och därför kan det bli så att hon inte får tävla alla 3 loppen på lördag, resultatet i första klassen får avgöra hur jag gör..