Ulf´s blogg

Ulf´s blogg

Om min blogg...

Här kan Du läsa om lite av varje, om livet med våra jaktlabbar, våra söner Wilmer & Melwin, följa oss på våra tävlingar och läsa om andra små vardagliga händelser..

Vinha Agilitytävling Fagersta..

Ulf´s blogg....Posted by Ulf Jönsson Sat, April 05, 2014 20:30:00

Jag har varit i Fagersta/Norberg och tävlat med Vinha, för första gången vi tävlade tillsammans sedan 28/7 2013..
Idag var det 3st Hoppklass 2 lopp.
Vinha gjorde 3 bra lopp, men "förarfel" gjorde att 2 av dom slutade i disk.
.


Hoppkl 2A: Felfri, fram till att jag stod lite felplacerad och skickade Vinha på fel hinder, Vinha var felfri även resten av banan.. Onödigt av husse...
.


Hoppkl. 2B: Nytt bra lopp, tyvärr med en rivning och att Vinha gick in fel i slalomen och hon hann halva slalomen innan hon tog om den, men tiden var trots detta mkt bra.. endast 2,7 sekunder efter vinnaren och den tiden och mer därtill lade nog Vinha när hon tog slalomen 2ggr...
.


Hoppkl. 2C: Åter full satsning och ändå följsam, nu satt slalomingången till 110% ( samma ingång som i loppet innan) och hon var felfri tills hon tog mitt framförbyte för tajt och svängde före hindret hon skulle ta och hann ta nästa istället.. = DISK..
Får nog erkänna att det var förarfel det med...


Summerat så känns Vinha mycket mera balanserad än förra året och är mycket mera följsam, hennes "brutala" sätt finns kvar, ett fantastiskt tryck, men nu med broms dessutom..
Konkurrensen i klass 2 är som vanligt stenhård, med många unga snabba hundar, men Vinha visade att tidsmässigt så hänger hon med mycket bra..