Ulf´s blogg

Ulf´s blogg

Om min blogg...

Här kan Du läsa om lite av varje, om livet med våra jaktlabbar, våra söner Wilmer & Melwin, följa oss på våra tävlingar och läsa om andra små vardagliga händelser..

2 träningsdagar för Mini..

Ulf´s blogg....Posted by Ulf Jönsson Fri, April 11, 2014 21:11:21

Mini har haft 2 tuffa dagar med mkt träning...

-igår Agilityträning med Heidi Karanko, vi körde vidare med 38 hinders banan och Mini gick väldigt bra, trots 1 månads agilityvila, men det märktes inte mycket av, hon gick för fullt och jag kände mig mycket nöjd med träningen.

Idag så har det varit 3 timmars Apporteringsträning med Helena, Mini började med att vid första apporten ta ett rejält bad i diket som hon skulle passera och det var inget direkt badväder och Mini var blöt upp över öronen..
Helena hade gjort ett utmanade upplägg, hon hade en funktionär och använde även en "Bumper Boy" ( fjärrstyrd apportkastare)
och vi jobbade mot mot både synliga och dolda målområden, det sköts med apportkastare på 2 håll och Bumper Boy:en uppe på en kulle, med apporter inne i skogen, hundarna fick passera över en plöjd åker.. ( inte så lätt..) så det var mycket för hundarna och förarna att hålla reda på..

Mini hade bra fart, men jag tyckte i början av träningen att Agilityträningen igår märktes av, men det blev bättre, hon levererade flera bra apporter, men även några där jag fick gå in och dirigera mera än kanske nödvändigt..

Det var hennes premiär med Bumper Boy och hon fick något försök innan hon hade fattat vad det gällde, men levererade en mycket bra sista apport..

Och med tanke på att hon kört 2 hårda träningar 2 dagar i följd, så var även dagens prestation helt godkänd..

Nu blir vila till söndag och Jaktprovet på Lidingö..