Ulf´s blogg

Ulf´s blogg

Om min blogg...

Här kan Du läsa om lite av varje, om livet med våra jaktlabbar, våra söner Wilmer & Melwin, följa oss på våra tävlingar och läsa om andra små vardagliga händelser..

Tävlingsrapport Rättvik 2013-03-31:

Ulf´s blogg....Posted by Ulf Jönsson Sun, March 31, 2013 21:38:03

- nu är dag 1 av vårt tävlande i Rättvik avklarat och det blev en bra dag...

.

Mini, hade idag 2 lopp i Hoppklass 2:

Hoppklass 2A: Mini var felfri till hinder 17 ( av 21), då skulle man för 4:e gången passera en tunnel som INTE skulle tas.. men då tyckte Mini att det absolut var dags för tunneln och tog den istället för ett hopphinder.. = DISK..

Hoppklass 2B: En bana som var liksom den första, en bana som svängde hela tiden, man var tvungen att vara "på" hunden hela tiden..

Mini var lite avvaktande dom 5 första hindren, men släppte sen på..

Var felfri och det blev en fin 3:e plats av 46 startande smiley och en uppklassningspinne till Hopp 3.

Mini var 1 sekund från vinst och den tappade hon på dom 5 första hindren..

Därmed är Mini uppklassad till klass 3 i både Agility & Hoppklassen.smiley

.

Vinha, hade en Agilityklass 1 och en Hoppklass 1 att köra:

Agilityklass 1: en knepig bana, med inte regelmässiga avstånd ( 4 meter..) och en bana som absolut inte var i klass 1 nivå... = svår...

Vinha började bra, mkt bra "A-hinder" och en slalomingång som inte var att leka med.. jag trodde aldrig hon skulle få stopp, när hon kom i 180.. men hon satte den... smiley

Men missade ett hinder i ett staket, då hon drev ut för långt och sedan när jag skulle ta tillbaka henne, så hoppade hon hindret från fel håll.. = DISK.

Hon hoppade även av "gungan", så då tog jag om den.. då gjorde hon den bra.. resten var bra.

Hoppklass 1: en bana återigen med fällor som inte får finnas i klass 1, vinklade hinder och en massa fällor och en slalomingång som hade varit svår även i klass 3..

Vinha gjorde ett mkt bra lopp, var laddad, snabb, fixade slalomingången på bästa sätt och det var ett lopp med TRYCK!!

Vinha var felfri och jag var så nöjd när vi kom i mål.. smiley

Det räckte till en mycket meriterande 2:a plats av 63 startande!! och en uppklassningspinne och Vinha är därmed uppklassad till Hopp 2:an..

Vinhas tid var 1,6 sekunder från vinst och det var klassens totalt 3:e tid..

.

Så summerat var dagen mycket bra..

Imorgon ska jag satsa på klassvinst med Mini i hennes 2 sista lopp i Hopp 2:an, hon får tävla i Hopp 2:an även imorgon, men därefter blir det Klass 3..

Jag ska köra så offensivt jag bara kan... fullt tryck och med lite extra chansningar, vill se hur hon reagerar på riktigt full offensiv handling...

.

För Vinha så är det fokus på Agilityklassen som gäller, den går som avslutningslopp och det tror jag är till fördel för henne..

.

Tack Lena för jag får förtroende att tävla med "din" Vinha! smiley


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.