Ulf´s blogg

Ulf´s blogg

Om min blogg...

Här kan Du läsa om lite av varje, om livet med våra jaktlabbar, våra söner Wilmer & Melwin, följa oss på våra tävlingar och läsa om andra små vardagliga händelser..

Oxelösund dag 2....

Ulf´s blogg....Posted by Ulf Jönsson Mon, May 06, 2013 21:41:05

Dag 2 i Oxelösund blev en bra dag!!! smiley

- Izi fixade 2 felfria lopp!!!
i Hoppklass 3, så blev den en fin 5:e plats av 60 startande och en SM-pinne!! den andra för helgen..
I Agilityklass 3 var hon felfri igen, men hade 2 väldigt vida svängar som kostade mycket tid.. det blev en 15:e plats av 54 startande.

Mini gjorde också 2 bra lopp idag, i Hoppklass 3, så vände hon om i en tunnel??? men jag tog om den ..., sedan gjorde hon ett kanonlopp från hinder 9 till mål, där hon gick snabbt och var lyhörd och visade att hon kan... vinnarklass på avslutningen på loppet!! smiley

I Agilityklass 3, så hade Mini 10 fel, 5 fel på balansen ner och en 5:a till någonstans.. Hon gjorde en superhäftig slalomingång, rakt in och med väldigt bra tryck!! men kom i mål....Summerat så känns det som Izi bevisat att hon är tillbaka i god form, trots hon är mitt i uppbyggnadsfasen, så är helgens 2 SM-pinnar en bra bekräftelse...

Mini gör mycket bra saker i varje lopp och när vi får till det, så kommer resultaten.. hon har utvecklats hela helgen och jag ser verkligen framemot dom kommande tävlingarna, både med Izi & Mini...

Känns svårt att välja vilken hund som jag skall tävla med i "Svarta Snabba S...", Izi har varit lagets trygga, säkra medlem, som presterat resultat efter resultat... Izi är igentligen den perfekta laghunden..


Mini är den kommande stjärnan ( hoppas jag..) men är ung och behöver skaffa sig erfarenhet och rutin..

Inte så lätt... smiley

Men det känns som om "Svarta Snabba S..." behöver Izi i laget..

På Agility SM om en månad är Izi med i laget iallafall...

.

Idag så har både Aqui & Izi tränat på ReDog, Aqui är startklar för kommande helgs tävlingar, Lena kommer att starta Individuellt + lag på fredag med Aqui, sedan får vi se hur Aqui tar det, lagklasserna har prio 1!

.

Izi hade "träningsvärk" efter helgens tävlingar, men gjorde enligt Eva på ReDog sitt bästa "Treadmill" pass hittills den här säsongen... hon var pigg och alert och travde på i rejält tempo i intervall..

Nu blir det vila till helgen för henne..

Mini har vilodag.. det behövs.... smiley

Men hon kommer att agilityträna tisdag-onsdag..

.

Igår när jag kom hem, så var Lena & Wilmer ute och gick med hundarna, jag träffade på dom precis när dom skulle svänga in på "vår" väg... så då bytte Wilmer promenaden mot att åka med "pappa" i husbilen sista vägen.... han var mycket nöjd, hjälpte till att "ratta in" husbilen på gården...

Till helgens tävlingar så kommer Eva "mormor" ner från Östersund och är barnvakt, så jag och Lena åker själva ner till Skåne.. blir väldigt ovant att vara ifrån Wilmer så många dagar... men Wilmer får ha mormor för sig själv hela helgen..

.

Kommande helgs agilitytävlingar blir nästan "labradormästerskapet" i agility...

8 av dom jaktlabbar som finns i Klass 3 i Sverige möts på samma tävling.. vet inte om det hänt tidigare??, den som jag saknar är Cissi med Lipton, men i övrigt så är nog alla av dom bästa labbarna på plats..

Det blir spännande att se alla 8 tävla och naturligtvis på söndag kväll... kunna sammanfatta helgen och se vem som var mest framgångsrik... men som vanligt, så vill jag i alla lopp se en labbe längst upp i resultatlistan och jag vet att det inte blir lätt kommande helg, startfältet är det bästa i Sverige, med en massa Landslagsekipage, både från 2012 och tidigare, SM vinnare och jag vill nog säga att det är ett bättre startfält kommande helg, än i den kommande Landslagsuttagningen..

.

Men vi ska göra vårt bästa och fortsätta köra offensiv agility.. så får vi se hur långt det räcker..

.

Extra roligt är att det är 2 lagklasser varje dag, samma sak där.. det är stenhårt konkurrens även där...

.

Det blir roligt att få dra på sig lagtröjan igen.. smiley


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Cissi Mon, May 06, 2013 21:50:47

Duktig Izi! Och Mini också så klart. :)Känns trist att missa tävlingarna i helgen (men trevligt att vara saknade och inräknade i det där fina sällskapet!). Lycka till och hålla labbe-fanan högt! Själv tänker jag strosa runt i Paris och njuta av våren. :)