Ulf´s blogg

Ulf´s blogg

Om min blogg...

Här kan Du läsa om lite av varje, om livet med våra jaktlabbar, våra söner Wilmer & Melwin, följa oss på våra tävlingar och läsa om andra små vardagliga händelser..

Tävlingshelg på Åland….

Ulf´s blogg....Posted by Ulf Jönsson Thu, May 23, 2013 23:06:45

- det blev en mycket trevlig Ålandsresa förra helgen..

Eller vad sägs om.. smiley

- god mat

- besök på Mariebad

- träffade Virus, med husse & matte och hann träna 2 gånger ihop..

- träffade Malin och Bingo..

- Izi tog 2st 1:a platser + en 2:a plats..

- Izi tog sitt efterlängtade "Finska Hopp certifikat" och blev därmed "Finsk Agility Hopp Champion...

- Izi vann "Zorro-cup"

- Lena & Vinha hade en vinst och en 2:a plats..

- tävlade på konstgräs.. utomhus!!!

- mycket trevliga tävlingar!

.

Som vanligt trivs vi väldigt bra på Åland.. smiley

Resans tävlingsmål var att Izi skulle ta sitt Hoppcert, vilket hon fixade, dock körde jag bort första hoppklassen pga dåligt val av handling...

så nog måste jag erkänna att det var nervöst inför sista Hoppkl.3 loppet, dessutom startade jag först med Izi, så det var bara att ösa på.. snabbt & ändå inga dumheter..

Hon var felfri och gjorde ett bra lopp, sedan startade jag sist med Mini... visst var planen att Mini inte skulle slå Izi´s resultat, men det går inte att köra Mini på "säkerhet.." nu fixade Mini själv en disk.. så jag behövde aldrig bry mig om att hon skulle slå Izi..

Så Izi fick sitt Hoppchampionat.. nu är hon dubbel svensk & finsk Agilitychampion...

.

Wilmer trivdes bra även han.. det var årspremiär för honom på agilitytävling och klubben kunde erbjuda en sandlåda, vilket Wilmer uppskattade..

.

Som sagt fick vi träffa Virus igen, första gången sedan han flyttade vid 8v ålder. vi gjorde 2 korta träningspass och han visade att han är en riktig apportör... fast han bara är 3,5 månad gammal..

.

Veckan har varit intensiv ( som vanligt..) mycket skall man hinna med på kvällarna.. det är mest frågan om VAD man måste prioritera bort... tyvärr...

Men gräsmattan ligger på hög prio.. det blir så jobbigt om man inte håller efter..

.

Imorgon åker vi upp till Hofors, agilitytävlingar, men bara klass 3.. börjar inte förrän vid kl. 14 på lördag, men det är som vanligt ont om parkeringsplats och vi bör nog vara där i bra tid, så vi får stå på fast mark.. om möjligt...

.

Izi har idag tränat på ReDog, hon är 110% fräsch nu, vi gjorde en agilityträning hemma igår kväll och Izi var riktigt bra och rejält laddad...

Mini tränade också igår kväll, med fokus på det vi hade problem med på Åland.. men jag vet att Mini måste köras offensivt, jag testade att köra henne lite lugnare i något lopp på Åland, men det var inget lyckat..

.

Annars så närmar sig Agility SM med stormsteg,vi avslutar nu Izi´s träning på ReDog och kan konstatera att vi inte riktigt kom dit vi ville med hjälp av ReDog´s watertreadmill, inte i år.. så nu fortsätter vi träna på vårt egna sätt..

.

Jag hoppas på ett par SM-pinnar för Izi till helgen och för Mini vill jag ha henne i mål i minst 50% av loppen... det är en tuff utmaning kan jag säga......

.

Håll tummarna för oss i helgen!!


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Birgitta & gänget Mon, May 27, 2013 06:50:41

Grattis till Finska hoppchampionatet!! :)