Ulf´s blogg

Ulf´s blogg

Om min blogg...

Här kan Du läsa om lite av varje, om livet med våra jaktlabbar, våra söner Wilmer & Melwin, följa oss på våra tävlingar och läsa om andra små vardagliga händelser..

Lydnadstävling Surahammar...

Ulf´s blogg....Posted by Ulf Jönsson Thu, May 30, 2013 23:10:30

- mitt upp i den intensivaste agilitysäsongen, så passade jag på att anmäla mig & Mini till en lydnadstävling i Surahammar, den var i tisdags..

Surahammars BHK har en årligt återkommande lydnadsvecka i slutet på maj, vi har tävlat där tidigare.. bland annat så tog Izi 2st raka 1:a pris där får 2 år sedan..

.

Men nu var det Mini och jag...

Ärligt sagt, så kunde vi varit bättre förberedda, men eftersom jag ibland kan vara lite väl optimistisk, så kände jag ingen direkt oro..

Tävlingsrutin har Mini, men nu var det lydnad som gällde..

För första gången, så fick vi börja med lydnadsmomenten och avsluta med platsliggning..

Vi hade startnr. 3, så jag hann i lugn och ro ta ut Mini och se till att vi var startklara..

Jag var inte nöjd med poängen vi fick:

I linförigheten så släppte Mini i någon höger sväng sin position, vilket gav nerdrag, vilket var helt rätt.

Läggande under gång, jag tyckte jag i ögonvrån såg att Mini var tveksam att lägga sig, så jag gjorde ett DK, vilket gav en 5:a som betyg.

Inkallning = 10p.

Ställande: Mini tog något steg extra = nerdrag.

Apportering: där trodde jag att vi gjorde det perfekt, men domaren tyckte Mini inte hade aktivt gripande, jag gjorde momentet precis som tidigare vi tävlat och fått 10p, nu blev det "bara" 8.. jag hade en diskussion med domaren, men han ville momentet skulle göras som före regelrevisionen 2012.. vilket inte är rätt... men domaren bestämmer.. smiley

Hopp: 10p

Tandvisning: 10p

Platsliggning: 10p... Mini fick ligga mellan 2 schäferhanar av den större modellen... hon tittade inte på dom utan bara på mig...

.

Totalt 164p = 1:a pris och vinst i klassen!!!

.

Det var Mini´s 3:e raka 1:a pris, så nu har hon tagit sitt LP1...

.

Jag hade trevligt sällskap på tävlingen av Marie ( tack för fotograferingen..) och Isabell med sällskap... kul!!!

TACK!!!!

.

Nu blir det en snabbresa till vår fjällstuga för mig kommande helg, 180 mil i bilen... + jobb i stugan...

Lena & Wilmer stannar hemma med hundarna, Lena & Wilmer har annat uppdrag på lördag... vi har har ju bestämt att Izi skall paras vid nästa löp.. ( vilket kan bli när som helst..) och vi har några hanhundar som skall kollas in och Lena börjar med det till helgen..

.

Igår så var det vernisage på dagis, Wilmer hade varit hemma på dagen, så det var nog lite konstigt att åka på dagis vid kl.16, men så snart han var innanför grindarna på dagis, så var det fullt ös igen..

Vi fick se vad dom hade gjort under våren, Wilmer hade också fått till några "konstverk", men jag anar att dom hade han gjort i farten...

Han träffade på ett par större tjejer inne på dagis, dom var nog i skolåldern.. och som tydligen har Wilmer som favorit, för han sprang runt dom hela tiden och dom ville krama honom, vilket han inte alls hade något emot... smiley

Sedan säger rapporter från dagis att en viss liten tjej som heter "Vera" och som är i Wilmers ålder, verkar ha ett gott öga till honom och att det blir en och annan kram där..... jag såg själv hur dom kramades för några dagar sedan, då jag lämnade Wilmer.. kan säga att han såg väldigt nöjd ut sedan Vera kramat honom... han bara log och vinkade till mig och tyckte jag kunde åka.... lilla tjejtjusaren... smiley


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.