Ulf´s blogg

Ulf´s blogg

Om min blogg...

Här kan Du läsa om lite av varje, om livet med våra jaktlabbar, våra söner Wilmer & Melwin, följa oss på våra tävlingar och läsa om andra små vardagliga händelser..

Det hade vi inte väntat oss....

Ulf´s blogg....Posted by Ulf Jönsson Sat, June 29, 2013 21:52:58

- Har varit en bra början på semestern, med ett undantag....

Den "överraskning" vi fick i tisdags...

Izi tog progesteron prov på morgonen och när väl svaret kom, sent på eftermiddagen, så var det överraskande.. värdet var högt och hon var tydligt i höglöp.. 4 dagar före vi hade väntat det..

Och den tilltänkta hanen var på Gotland... men det visste vi om kunde ske, så vi hade diskuterat med hanhundens ägarfamilj om att vi skulle åka över till Gotland om det blev akut, vilket det var nu... men då kom kallduschen.... vi FICK INTE KOMMA... trots det varit diskuterat som ett alternativ och ingen hade några synpunkter på det, så ville ägarfamiljen ( dom har inte avelsrätten..) inte på något sätt ha besök av oss på Gotland, utan vårt besök fick snällt vänta tills dom var hemma igen... och så funkar det INTE när en tik ska paras...

Då gäller det att tajma det så rätt man kan...

.

Vi ville inte bråka, utan backade tillbaka till ruta 1 och tittade på dom andra hanhundarna vi hade valt ut som alternativ, alla lika intressanta, så nu gjorde vi det säkra för det osäkra och bytte hanhund, till ett i vårt sätt att se det, lika bra alternativ, men en hane som var tillgänglig nu..

Och efter 2 besök hos ägaren av denna stiliga hane och 90 mil i bil på dagar, så är nu Izi parad med FTW Levenghyl Firestone, Fire..

( bild från Kennel Djurbergas)

Så nu får vi hoppas att Izi blir dräktig och att det kommer många små "Izi/Fire" avkommor...

Vi själva ska ju behålla en liten "Izi" också..

.

Själv var jag i Vänge med Mini, när allt "trassel" med Izi´s kavaljer började.. Vi hade kvällsträning med sök på agendan, både sökträning med dummie och vilt..

Vi var 5 ekipage och Helena hade lagt upp det med dummiesök först..

Jag och Mini var först ut..

Mini började snabbt söka av området, men hon såg lite osäker ut på vad hon "sökte" efter, men så snart hon fann den första apporten, så var det inga oklarheter... bra sök i både djup & bredd, plockade in dom "svåra", såväl som dom som låg nära..

Efter alla kört var sin gång, så var det vilt som gällde..

Igentligen var det Izi som skulle varit där, men eftersom hon löpte, så blev det Mini som fick vara med, men Mini tränar jag för fullt med vilt och hon har inte det rätta självförtroendet när det gäller kallvilt, så vi fick istället ett dummiesök till... det gick i 180 igen, men med näsan på.. snabbt plockade hon in 4 apporter och gjorde det klart godkänt..

Vi fick avsluta med några markeringar med vilt, Mini fann dom snabbt, men tvekade att ta in dom..

.

Med det i åtanke, så har jag fortsatt att träna hemma, med fokus på vilt.. jag har preparerat dummies med andvingar och det har gått utan problem, Mini tar in dom utan minsta tvekan, så det är ett bra steg åt rätt håll..

Vi skulle kunnat hitta möjligheten att få vara med på någon duvjakt eller något, så hon får apportera varmvilt i skarpt läge.. får se vad vi kan hitta på...

.

Nu när Izi blir "mammaledig" igen, så vore det kul om Mini skulle kunna startat på något jaktprov under hösten, vi hade planerat att starta på Working Test, men det är så få sådana som jag kunnat finna..

.

Igår fick vi besök av "mormor" Eva, Wilmer visste inget och blev överraskad och på kvällen kom Mia & "kusin" Tilde, Wilmer hade gjort "kväll" när dom kom igår kväll, så snacka om att han blev överraskad imorse när han vaknade och dom var här..

Idag har det varit full fart med bus, bad och en massa annat för dom 2...

.

Själv var jag till Kungsbyn imorse och tittade på "Workingtest", dock var det enbart Golden Retrievers som startade där, Golden klubben arrangerade, men intressant ändå..

Förutom apporteringsträning, så är det agilityträning för Mini och mig som gäller..

När vi åker norrut på onsdag el torsdag och tävlar kommande 2 helger, så har jag höjt mina förväntningar... Och då måste vi nog träna mera innan, utan det så kan man inte förvänta sig några stordåd... Mini måste börja plocka SM-pinnar nu och jag vet att tränar vi lite på tunnelingångar och staket, så ökar våra chanser att göra det betydligt..

.

Izi gör sina sista tävlingar före "mammaledigheten" i Piteå & Malmberget och då blir det fokus på att fixa dom 2 sista "SM-pinnarna" hon saknar i agilityklassen, i hoppklass så är hon redan SM-klar...

Fortsätter hon gå som hon gjorde i Umeå och sedan på SM, så är chanserna goda att dom sista pinnarna snart ramlar in...


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.