Ulf´s blogg

Ulf´s blogg

Om min blogg...

Här kan Du läsa om lite av varje, om livet med våra jaktlabbar, våra söner Wilmer & Melwin, följa oss på våra tävlingar och läsa om andra små vardagliga händelser..

Kennelträff!!!

Ulf´s blogg....Posted by Ulf Jönsson Wed, August 14, 2013 22:55:04
-i söndags så hade vi årets "Winning Line´s Kennelträff".
Vi hade i år förlagt träffen till Vänge & hos Kennel Reedsweepers, praktiskt eftersom vi hyrt in Helena som instruktör..

Väderprognosen för dagen, såg inte så bra ut.. men man är ju obotlig optimist...

För oss hade det varit en del planering och förberedelser inför dagen, Lena hade bakat och lagat mat.. och det gällde att komma ihåg att ta med allting..

Söndagsmorgonen började tidigt för oss, packning och en sista koll att allt var med.. mat, tält, hundar.. kläder för alla väder, stolar.. ja listan innehöll en hel del..
Vi hann knappt en kilometer, när vi upptäckte att vi glömt bröd & sallad.. men det var det enda.. snabbt vända om, så var vi på strax åter på väg mot Vänge igen..

Vi hade gott om tid att förbereda med tält, stolar och att göra iordning innan deltagarna kom och klockan 9 körde vi igång..

Efter att ha hälsat alla välkomna, så överlämnade vi "dagen" till Helena...

En presentation av alla deltagarna och sedan så åkte vi ut till en äng som var slagen och där satte träningen igång...

Dom "små" ( 6 månaders..) fick börja, mycket fokus på passivitet och att träna "lugna" övningar, fotgående och att lära hunden att jobba "framifrån"..
Alla var duktiga och tog till sig Helenas tips och instruktioner..

Sedan alla 4 fått jobba igenom, så var det dags för dom "större" ( 2,5 års..) att få sitt förmiddagspass..

Jag var med i den gruppen med Mini, som skötte sig på bästa sätt.. fixade sina apporter klockrent och var lugn och tyst i passiviteten..

Jag och Lena, åkte tillbaka till Helena & Fredrik i förtid och plockade fram lunchen, så det var klart när våra deltagare kom..

Samtidigt kom också mörka regnmoln, men dom gick runt oss och vi slapp helt regnet..

Efter lunch fortsatte vi på samma område och nu fick dom "små" också apportera lite och närsök..

Den "större" gruppen fick fortsätta att jobba på linje med långa linjetag och markeringar ( i höga ormbunkar..) som störningar.. vi jobbade i en brant pulkbacke, så hundarna fick verkligen jobba..

Avståndet var uppskattningsvis runt 175m till målområdet ( i brant uppförsbacke..)
Mini fortsatte att göra övningarna på bästa sätt, hon fastnade i ett stängsel, när hon skulle ta in en markering i höga ormbunkar, hon satt fast, men släppte inte apporten, utan kom in med den, när Helena som var "kastare" hjälpte henne lös.... BRA JOBBAT!
.

Sammanfattningsvis, så var jag och Lena i ett "lyckorus" när vi åkte hemåt efter dagen...
Att få träffa alla våra trevliga valpköpare och träffa "våra" uppfödda Winning Line´s hundar och att få se hur alla verkligen gjorde sitt bästa i alla övningar och verkligen "tog in.." Helenas tips.. var en "höjdare"!!!

Ett STORT TACK!!!!!! till alla som var med på vår "Kennelträff" och framförallt vår instruktör, Helena, som genomförde dagen på ett suveränt och proffsigt sätt.. var väldigt uppskattad av alla..

Vi är mycket STOLTA uppfödare som har så duktiga valpköpare!!!

Det verkligen inspirerar mig att fortsätta träna apportering, utan att skryta, så var Mini väldigt duktig och "spikade" några apporter och var helt lugn i passivitet, likaså Vinha skötte sig mycket bra, vilken skillnad mot förra året.. där har verkligen "polleten ramlat ner.."
.
Bilder från Kennelträffen finns här http://kenneltr-2013.winninglines.se/#!home

Vi hade glädjen att ha Johanna, Bobby & Virus på besök i helgen, mycket trevligt.. inga problem för "vår" flock att det kom 2 nya hundar in... dom umgicks tillsammans utan problem..
Aqui blev så glad i fredags när Virus kom.. hon har letat "kille" nu, när hon just löpt och Virus är ju "sååå" snygg... hon verkligen visade vad hon ville.. men Virus var nog lite för ung för att riktigt förstå vad hon menade..

Nu är det kommande helg Agilitytävlingar i Frövi som är fokus och väldigt snart så är det dags för Izi´s valpar att komma..
Valplådan åker in om en vecka...Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.