Ulf´s blogg

Ulf´s blogg

Om min blogg...

Här kan Du läsa om lite av varje, om livet med våra jaktlabbar, våra söner Wilmer & Melwin, följa oss på våra tävlingar och läsa om andra små vardagliga händelser..

FART - FART - FART!!!!!

Ulf´s blogg....Posted by Ulf Jönsson Wed, November 06, 2013 08:08:10

Helgen i Rättvik gav också en annan insikt…

Utan FART kommer man ingenstans…

Det är otroligt häftigt att se hur många snabba ekipage som har kommit fram senaste tiden..

Det gör att det inte finns minsta utrymme för en lång sväng eller handlingsmiss.. då är man körd…

Se bifogad film från mitt & Mini´s Hoppklass 3 lopp i söndags,

http://www.youtube.com/watch?v=Um2El87kMaQ

- se det "mindre bra " bakombytet, som jag gör efter hopphindret som kommer efter slalomen… Mini bromsar upp… och den lilla missen kostade nog 10 placeringar… då förstår man att allt bara måste gå som på räls…

Många i mina ögon snabba, duktiga ekipage som legat långt upp i resultatlistorna under sommaren ligger nu mellan 10:e och 20:e plats och det utan att göra dåliga lopp, men det visar tydligt hur tuff konkurrensen är..

Min åsikt att man måste lära sig hantera farten och göra allt för att behålla tryck/fart på hunden visar sig ännu mera viktigt… jag skulle aldrig försöka "bromsa" min hund, för att göra säkra felfria" lopp och samtidigt hoppas att alla snabbare ekipage kör bort sig.. det håller inte idag.. man måste kunna fixa framgångar på egna resultat och inte hoppas på andras misslyckanden..

Okey… kanske jag har fel?? Men jag är övertygad om min tro… och så länge som jag vill utvecklas, kommer jag att köra offensivt och ge allt för att loppen skall vara snabba och att vi ska vinna framgång på egna resultat..

Den dag jag måste börja "bromsa" min hund för att hinna med.. då slutar jag med agility…

Att sedan kunna plocka fram farten igen hos en hund som blivit "bromsad" är inte enkelt…

Och självklart.. alla har olika förutsättningar, både förare & hund, men en sak är lika... vår inställning... man måste våga att chansa för att vinna.... och på vägen kommer då bakslag, men även framgångar och utveckling..

Man måste tordas ta diskningar, rivningar och få fel, för att lära sig och därmed kunna utvecklas..

En sak är garanterat säker när det gäller agilityn framöver… det kommer bli ännu snabbare hundar och förare och möjligheten att köra "säkra lopp" för att komma till Agility SM blir ännu mindre..

Så det är väldigt enkelt..

Och sedan är känslan så otroligt skön, när man känner man gett allt, gjort sitt bästa för att ge sin hund den bästa, snabbaste vägen och man kan konstatera att tiden ligger bland dom snabbaste..

Trots att vi tävlar med jaktlabbar, så går det faktiskt att hänga med tidsmässigt..

Och skall man kunna konkurrera inom SM eller Internationellt, så måste hunden kunna gå minst i 5 meter/sekund i full handling.. och det är faktiskt rätt snabbt.. smiley


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.