Ulf´s blogg

Ulf´s blogg

Om min blogg...

Här kan Du läsa om lite av varje, om livet med våra jaktlabbar, våra söner Wilmer & Melwin, följa oss på våra tävlingar och läsa om andra små vardagliga händelser..

och den andra dagen i Vårgårda...

Ulf´s blogg....Posted by Ulf Jönsson Mon, November 25, 2013 21:30:25
- blev inte så mycket bättre...

Trots att jag kände mig fokuserad och laddad, så ville det sig inte riktigt... smiley
.

Det var maxade hinder i ALLA klasserna... både i dom Internationella Agilityklasserna och Hoppklass 3 loppen... 65cm hopphöjd, maxade oxer och långhopp.. och är man som Mini 45cm i mankhöjd.. då är 65cm rätt högt....
.

Mini började söndagen med en tjuvstart i den Internationella Agilityklassen.. så var det loppet förstört...

I Hoppklass 3 loppet, som nog var hennes bästa lopp under helgen, så var hon felfri till hon hade passerat "muren", sen var det en tunnel som skulle tas, men jag stod troligen ivägen för henne, så hon såg inte den närmaste ingången, utan tog den som var längre bort.. = DISK..

Och jag valde då att ta närmsta vägen ut... varför utsätta henne för dom maxade hindren mera än nödvändigt..

Maxade hinder är tufft för Mini, hon försöker nog allt vad hon kan, men den energi som går åt för att klara alla maxade hinder, gör nog att den inte räcker hela banan.. det känns som fokuseringen tar slut efter halva banan och det är ju helt klart så att är man en "mini large", så är det tufft att tävla på maxade banor..

Men det är väl bara att träna på maxade banor med minst 23 hinder...

.
För Aqui så var det samma kombination som fällde oss i båda loppen...
En "treadle" eller staket... där Aqui skulle komma "in" mellan hindren, vilket hon missade i Internationella Agilityklassen pga för hög fart... och kombinationen kom sedan även i Hoppklassen, då gjorde jag ett framförbyte som skulle hejda henne, men hon tog även då hindret från fel hålll...

Jag har inte tränat något alls på treadles med Aqui, så det var nog otydlighet/osäkerhet i kommunikationen mellan oss som visade sig..
.


Nu blir det några lugna veckor, men inför nästa tävling, Winter Agility Games 2014 på Åland, så har vi 2st inbokade egna träningar i HundArenan i Kungsör och sedan fortsätter det i januari med kurs för mig & Mini i "OneMind" handlingssystem med Tuulia Liutho den 12 januari, 4 timmars lagträning med Stina Mattsson den 20 januari och sedan lite tävlingar och flera inbokade egna träningar i HundArenan under januari...
.
Blir nyttigt och roligt!Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Birgitta & gänget Tue, November 26, 2013 06:52:19

Johanna och Jag ska också till Åland, boende och resa bokat!
Nu är det "bara" vaccinationer och avmaskning som ska kollas så vi kan anmäla också!