Ulf´s blogg

Ulf´s blogg

Om min blogg...

Här kan Du läsa om lite av varje, om livet med våra jaktlabbar, våra söner Wilmer & Melwin, följa oss på våra tävlingar och läsa om andra små vardagliga händelser..

Apportering och inställd tävling..

Ulf´s blogg....Posted by Ulf Jönsson Mon, December 02, 2013 23:31:57
- förra veckan rullade på som vanligt..

Överraskning i form av ett oplanerat rutbyte på "nya" bilen, kändes trist efter knappt 2 månader behöva byta ruta, men ett litet stenskott, som snabbt blev en lång spricka mitt i siktfältet, gjorde valet enkelt.. smiley

.
Izi & Vinha var på "tandstensborttagning" i fredags, så nu luktar dom gott och får sina tänder borstade alla dagar..
.

Hundträning i form av ReDog för Izi i onsdags och i söndags så var det apportering som gällde..

.
Det blev apportering här hemma, med både dummiesar och med kallvilt.

Jag började med att köra ett pass med Mini & Izi, båda var rejält sugna, Izi "flög fram" som en raket över terrängen och gjorde en riktigt bra träning, vi körde längre linjetag i en väldigt ojämn terräng, först med vilt, sedan med dummies och kombinationen berörde varken Mini eller Izi.. dom gjorde sina "jobb" på bästa sätt.. smiley

Mini totalt överraskade mig.. smiley - jag har jobbat med hennes viltintresse som inte varit bra, hon hittar snabbt viltet, men där har hennes intresse tagit slut.. vet inte om hon tyckt att fåglarna varit stora och svåra att få grepp om, men vi har verkligen haft något att jobba med där.. och vi har försökt med hjälp av Helena & Fredrik att hitta en lösning, men det har inte varit riktigt framgångsrikt.. tills igår..

Min tanke med söndagens träning var med fokus på vilt för henne, men hon totalt överraskade mig..

Jag började med ett synligt målområde, skickad Izi först ut på linjetag, snabbt ut och snabbt upptag och bra inleverans av viltet.. sedan byte av hund och samma sak för Mini.. hon laddade ut i 180... och snabbt fann hon viltet, där hade jag anat att problemet skulle uppkomma... men jag såg nog ut som ett frågetecken istället.. smiley smiley smiley - Mini tog snabbt upp anden och kom tillbaka i 180 igen.. och lämnade av den i hand..

Jag fattade ingenting... tänkte att det var nog en engångsföreteelse, så jag fortsatte skicka Mini på linjetag med bara vilt.. samma sak.. 100% upptag och inleveranser, alla i hand.. inte minsta tvekan överhuvudtaget... jag var tvungen att dubbelkolla så det verkligen var Mini som jag tränade.. men Izi satt passivt och väntade på sin tur..

Fortsatte att träna med dummiesar, inga problem där heller och sedan avslutade jag åter med kallvilt och var nyfiken att se hur Mini gjorde.. men ingen tvekan.. hon gjorde allt på ett bra sätt, inte minsta tvekan till viltet... och en superglad husse....
och totalt förvånad.. smiley

Izi gjorde också sitt som hon skulle, det var dock inget oväntat.. nu ska vi träna vidare under vintern och som det kändes i söndags, så ska nog definitivt både Mini och Izi ut på jaktprov under nästa är..
.

Under eftermiddagen så kom Inge, Mona och Sky för lite träning, där kom nästa överraskning.. jag hade tänkt vi skulle lägga träningen mera mot jaktlydnad, men Inge & Sky har utvecklats mycket sedan vi tränade sist och det blev istället en träning tillsammans med Mini, där vi körde linjetag & avslutade med markeringar..

Mini fick träna passivitet mestadels, men fick "glänsa lite" med några långa, svårare linjetag, ett av dom kombinerat med dirigering och hon tog både "STOPP" och min handling bra, gick i den riktning jag ville ha henne och fann snabbt apporten..

Både Inge och Sky skötte sig väldigt bra och jag tror det var en nöjd husse & matte till Sky som åkte hemåt.. med lite träningshemläxa..

.
Söndagsdygnet avslutades med ett 17,5 timmars strömavbrott.. från kl.12.45 igår till 6.10 imorse... jättekul.. det var bara vår lilla "by" som var strömslöst... jag tror det var det 40:e strömavbrottet sedan i somras.. så vi är rätt stora förbrukare på ljus..

Wilmer gick runt med en DVD i handen och tryckte på alla strömbrytare, men utan någon framgång...

.
På tävlingsfronten så har vi bestämt att inte deltaga på WAO´s Landslagsuttagning i Halmstad om 2 veckor, vi satsar på WAO Landslagsuttagningen i Stockholm istället..


Izi är i karens pga tandstensborttagningen,vi prioriterade det istället för tävlandet, så vår nästa tävling för alla hundar blir Åland 4 januari..


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.