Ulf´s blogg

Ulf´s blogg

Om min blogg...

Här kan Du läsa om lite av varje, om livet med våra jaktlabbar, våra söner Wilmer & Melwin, följa oss på våra tävlingar och läsa om andra små vardagliga händelser..

God Jul!

Ulf´s blogg....Posted by Ulf Jönsson Tue, December 24, 2013 21:53:40
- jag vill önska alla en GOD JUL!!!

.
Hoppas att alla får också en lugn och avkopplande julhelg... trots att mycket skall hinnas med och "måste" listan kan vara lång..

För vår del så har vi haft en lagom lugn början på julen, precis perfekt..

Middag här hemma i lördags med vänner, trevligt och roligt!
.


Lena har planerat och ordnat det mesta med julklappsinköpen, vi passade på att julhandla på morgonen i lördags, lugnt och inga köer, vi var en sväng till IKEA igår också lite folk där med, likaså i deras restaurang var det behagligt lugnt..

.
Idag, julafton, så tände Wilmer lampan kl. 4.58.. sen var det full fart... smiley

Han vaknade med att det stod en tomte bredvid hans nya säng, som hade 2 julklappar intill sig... Wilmer var minst sagt lite överraskad, men kastade sig glatt över dom.. smiley
.
Och efter det obligatoriska "fika på säng.." så blev det lek och så småningom gick han ner... och när han såg julgranen med fullt med paket runt sig.. det blev det "WOW!!!..."
- och en lycklig liten Wilmer hade stora ögon....

.
Han fick öppna några paket före lunch och sedan så blev det stora paketöppningen efter Kalle Anka... och en mycket nöjd kille hittade paket efter paket med bilar, lastbilar och andra roliga saker.. men dom lär sig snabbt.... mjuka paket med fina kläder.. nej det var inte lika populärt.. då blev det "ÅH NEJ.." " SLUTA..." och snabbt "HEJ DÅ.." till dom mjuka paketen...
.
Men det var en heltrött och mycket nöjd Wilmer, som tog med sig dom "nya" vännerna till sängen.. Filmore, Bärgarn & Blixten, från filmen "Bilar"..., som han fick idag, skulle naturligtvis sova med honom.. ingen mjuk "nallekille" här inte..
.

Annars har vi trots det urusla vädret tränat i helgen.. jag har kört apportering med Mini & Izi, Lena har tränat Agility & Lydnad med Vinha, Aqui och Zoi har också tränat lydnad..

Jag har haft 2 dagar med apporteringsträning, enbart med vilt.. inte en enda dummie har jag använt.

Kört med målområden och linjetag och dirigering..

Har försökt att utmana mig och hundarna med svårare övningar, längre avstånd, terrrängbyten, det var hård vind båda dagarna, men jag är mycket nöjd med vad Mini & Izi presterade..

Mini var 100%-ig i alla apporteringar, trots större fåglar, så var det åter snabba, bra upptag och mycket bra inleveranser, hon är ju liten i storlek, fåglarna stora.. men hon fixade allt väldigt bra..
Hon har verkligen överraskat mig positivt dom senaste apporterings träningarna och jag ser verkligen fram emot att fortsätta träna henne.. och kommande starter på jaktprov under 2014.

Dom längsta linjetagen var cirka 175 meter och utan någon som helst hjälp, endast minnes markeringen, men hon gick bra, raka linjer och utnyttjade vinden väl..

.
Izi var också väl med på noterna, men där behövs det läggas mera tid på att befästa STOPP och dirigeringen, hon har blivit lite sämre på att stanna direkt, när jag blåser "STOPP", hon tar några meter innan hon stannar och vänder upp, men det ska vi lägga tid på att få bättre.. Mini däremot slår STOPP blixtsnabbt och vänder om direkt..

Izi gjorde också bra linjetag och går faktiskt ännu snabbare nu efter 2:a valpkullen, vilket blir väldigt spännande att se om det även gäller i agilityn..
Hon känns säker på inleveranserna och bra avlämningar..

.

Nu blir det fokus på agilityträning, HundArenan 2 timmar på Annandagen och kanske ett pass hemma innan..

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.