Ulf´s blogg

Ulf´s blogg

Om min blogg...

Här kan Du läsa om lite av varje, om livet med våra jaktlabbar, våra söner Wilmer & Melwin, följa oss på våra tävlingar och läsa om andra små vardagliga händelser..

och vilken hundvecka det blev!!!!

Ulf´s blogg....Posted by Ulf Jönsson Tue, March 11, 2014 21:40:50
Dagen efter Agilitytävlingen i Karlstad så var det dags för lagträning med "Svarta Snabba S..." på Knivsta Hundcenter i Långhundra..

- vi har i år anlitat Stina Mattsson som "lagtränare" för att vi skall vara så väl förberedda som möjligt till Agility SM 2014..

Jag var lite sen dit och Anja & Birgitta hade redan börjat..
Izi & Mini var med, men det blev Mini som fick träna..

Stina gör alltid utmanande banor och det var inget undantag den här gången..
Mini gjorde väl ifrån sig, fixade svåra kombinationer och gick bra, med en nöjd husse..

.

Efter att ha vilat tisdag & onsdag, så var det åter dags...
Jag hade anmält mig & Mini till Agilitykurs med Heidi Karanko, från Åbo, men boende i Uppsala.
Har sett Heidi tävlat och hon har en offensiv typisk "finsk" handling, som lockar mig och jag också tycker passar mig och våra hundar bra..

Kursen blev ingen besvikelse, Heidi hade gjort en bana på 38 hinder, som var mkt snabb och hela tiden hade utmaningar och Mini överraskad mig flera gånger, hon fixade slalomingångar, där det låg en tunnel 1m bredvid som lockade, men Mini gjorde rätt... och allt med fullt tryck hela vägen...

Alla vi som deltog på Heidis kurs var väldigt nöjda och vi "tvingade" Heidi att boka en fortsättning för oss och det blir den 10/4 på kvällen.. och det ser jag verkligen framemot!! Då blir det del 2...

.
Och efter ytterligare en vilodag så åkte jag och Lena ner på fredagen till Halmstad och "Doggy Professional Agility & Lydnads Clinic"
- det blev också en riktig lyxig helg med bra träning..

Vi checkade in på Hotell Tallhöjden, Simlångsdalen efter en sväng förbi Ullared.. - ja det var faktiskt min idé... och vår premiär där...

Vi bodde i timmerstugor med helpension, efter mottagande av helgens värd från Doggy/Lantmännen, så blev det middag, helstekt oxfilé med vitlökspotatis och tillbehör.. mkt gott...

Lördagen inleddes med frukost, därefter började "clinic/träningen" i Halmstads HundArena, vilken är det absolut bästa HundArenan jag någonsin varit i, helt FANTASTISK!!!

Jag & Mini gick Agility och Lena och Vinha "Lydnadsclinicen"

Åsa Gunnarsson var vår Agilitytränare och vi fick jobba hårt, bra banor och mkt handling, med svåra passager..

På eftermiddagen så hade vi ett "Hundfys/massage" pass, intressant!

.
Lördagskvällen avslutades med en rejäl överraskning..
Vi samlades kl 19, fick facklor och sedan gick vi i 1 timme & 10 minuter genom den kolsvarta Halländska kvällen, efter mörka stigar & traktorvägar och så småningom kom vi fram till en stor grillkåta med plats för 60 personer, där blev vi mottagna av en kock som tillredde kvällens middag över öppen eld inne i kåtan..
Vitlöksbröd, Skogssvampstoast, grillad hjortfilé och grillad banan med choklad stod på menyn.... SUPERGOTT!!!

och när alla var nöjda, så blev vi upphämtade av buss för återtransport till Hotellet..

.
Söndagen fortsatte på samma sätt som lördagen, mkt träning, mkt fika och god lunch...

.
Sammanfattat så var detta en kanonhelg för alla som fick möjlighet att vara med.. och dessutom så var det en VINST... Stort TACK! för helgen...
.


Mini gjorde alla övningar på bästa sätt... hon ÄR en arbetsmaskin, precis som sin mamma.. och Vinha är likadan.. ok, dom blir också trötta, men ger ändå ALLT "to the end.."


Jag tror faktiskt att Mini gjorde ett av veckans bästa lopp det sista hon gjorde på söndagen... fullt tryck, tajta svängar, helt OK kontaktfält och väldigt följsam... en mkt nöjd husse!!!

Det smakar verkligen mera....

Lite filmer kommer här...
https://www.youtube.com/watch?v=4X7oiTak9Gs
https://www.youtube.com/watch?v=zOcYQ7nyReA
https://www.youtube.com/watch?v=3WCZ9dCrrBg
https://www.youtube.com/watch?v=gJzp_zgtfFkFill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.