Ulf´s blogg

Ulf´s blogg

Om min blogg...

Här kan Du läsa om lite av varje, om livet med våra jaktlabbar, våra söner Wilmer & Melwin, följa oss på våra tävlingar och läsa om andra små vardagliga händelser..

Mini debut på B-prov, Inoff 1/5..

Ulf´s blogg....Posted by Ulf Jönsson Tue, May 06, 2014 20:22:56
Mini har också gjort sin debut i NKL på B-prov i Ötjärn 1/5..

Upplägget:
Fältarbete med 5 vilt ( and + 4 "svart" fåglar)

Linjetag till dolt vilt, avstånd cirka 25m, skott före.

Enkel markering på land (skog)

Enkel markering på vatten ...

Enkel markering på vatten

Fotgåendet i alla transporter mellan olika momenten.

Jag kände mig lite osäker innan vi startade eftersom provet direkt inleddes med "fältarbetet" och det utan något skott eller så, har jag inte varit med om tidigare..
Mini startade i full fart. Hittade en kråka, men tog den inte, levererade in and och gick sedan på kråkan igen, men tog den inte då heller.. = viltvägran..= 0...

Sedan gjorde Mini linjetaget, markering på land och dom två på vatten mycket bra.. Fotgåendet var också ok, hon var tyst..
Men med viltvägran på kråkan så var det kört..

Upplägget med fältarbetet direkt och utan skott, var inte till vår fördel, hade provet börjat med en markering först, tror jag resultatet blivit annorlunda..
Men med tanke på den väg vi haft, då Mini inte tog vilt överhuvudtaget för 6 månader sedan, så känns det som en bra debut..


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.